Türkiye ile Yunanistan arasında Twitter'dan atışma

Türkiye ile Yunanistan arasında Twitter'dan atışma

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Dendias arasında sosyal medyada tartışma yaşandı. Çavuşoğlu'nun "Yunan halkının haysiyetini zedelemeyi bırak" dediği Dendias cevap olarak "Yasadışı faaliyetlerden kaçının" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias arasında Twitter üzerinden tartışma yaşandı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yeni yılda Yunanistan-Türkiye ilişkisine yönelik "dostça tavsiyesine", Yunan mevkidaşı Nikos Dendias, "Dilek ve tavsiye alışverişinde bulunacaksak; Yunanistan'a karşı savaş tehditlerini bırakın, daha fazla Avrupalı ve daha az Neo-Osmanlı olun. Provokasyonlardan ve yasa dışı faaliyetlerden kaçının" yanıtını verdi.

"YUNAN HALKININ HAYSİYETİNİ ZEDELEMEYİ BIRAK"

Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya üzerinden Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'a "Sevgili Niko, yeni yıl için dostça bir tavsiye - başkalarından yardım istemeyi ve Yunan halkının haysiyetini zedelemeyi bırak. 2021, doğrudan, içten ve ciddiyetle konuşarak farklılıklarımızı adil bir şekilde çözdüğümüz bir yıl olsun" yazdı. Dendias ise sosyal medya hesabından İngilizce yazdığı mesajda, Çavuşoğlu'na 3 "A" (Abondon: Bırakın, Aspire: İsteyin, Abstain: Kaçının)” dileğinde bulundu. Dendias'ın paylaşımı şöyle:

"Teşekkürler sevgili arkadaşım Mevlüt. Dilek ve tavsiye alışverişinde bulunurken, 2021 Türkiye için üç “A” yılı olsun:

"YASADIŞI FAALİYETLERDEN KAÇININ"

1- Yunanistan'a karşı savaş tehditlerini bırakın. Sonuçta 21. yüzyılda yaşıyoruz.

2- Biraz daha Avrupalı olmayı isteyin ve daha az Neo-Osmanlı olun. Bu Türk halkına en iyi hizmet olacaktır.

3- Provokasyonlardan ve yasadışı faaliyetlerden kaçının.

Bu arada, bahsetmediğin bir şey daha var Mevlüt: Uluslararası Hukuk. Aramızdaki farklılık hakkında yapıcı bir diyalogun tek temeli bu sevgili dostum. Mutlu yıllar. "

3 “A” NEDİR?

Dendias'ın bahsettiği üç "A" simgesi şu anlama geliyor:

“Abondon: Bırakın, Aspire: İsteyin, Abstain: Kaçının”

YUNANİSTAN SAVUNMA BÜTÇESİNİ 5 KAT ARTIRDI

Öte yandan Türkiye, Doğu Akdeniz’de iyi niyet ve yapıcı tutum sergilemeye devam ederken, Yunanistan Savunma Bakanlığı, 2021’de bütçelerindeki silahlanma payını, 5 kat artırarak 2.5 milyar euroya yükseltme kararı aldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Bu, stratejik planın bir parçası ancak Türkiye’nin tavrı kararı hızlandırdı” ifadelerine yer verildi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN