Ankara'nın ılımlı çağrıları Atina'yı ikna etmedi: Savunma bütçesi 5 kat artırılıyor

Ankara'nın ılımlı çağrıları Atina'yı ikna etmedi: Savunma bütçesi 5 kat artırılıyor

Yunanistan’ın Türkiye’nin ‘koşulsuz görüşmeye hazırız’ çağrısına rağmen 2021 savunma bütçesini bir önceki yılan oranla 5 kat artırarak 2.5 milyar euroya yükseltme kararı aldığı iddia edildi.

Doğu Akdeniz’deki gerilimin ardından Türkiye’nin Yunanistan’la istikşafi görüşmeleri yeniden başlatmaya hazır olduğunu ifade etmesine rağmen, Yunan tarafı her seferinde yeni bahanelerle görüşmelerden kaçmaya devam ediyor.  

Türkiye, Doğu Akdeniz’de iyi niyet ve yapıcı tutum sergilemeye devam ederken, Yunanistan Savunma Bakanlığı, 2021’de bütçelerindeki silahlanma payını, 5 kat artırarak 2.5 milyar euroya yükseltme kararı aldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Bu, stratejik planın bir parçası ancak Türkiye’nin tavrı kararı hızlandırdı” ifadelerine yer verildi.  

Sputnik’in Yunanistan Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, söz konusu silahlanma bütçesi artışında Türkiye’nin de rolü var.  

Haberde bakanlık kaynaklarının “Savunma harcamalarının artırılması, hükümetin dört yıllık planı kapsamındaki stratejik planın bir parçasıydı, ama karar alma süreci Türkiye’nin kışkırtıcı tavrı nedeniyle hızlandırıldı” dediği ileri sürüldü.  

Bakanlığın savunma harcamalarında, yatırımların azaltılması ve hareketsizlik nedeniyle 2010’dan 2019 ortalarına kadar yüzde 75 azalma olduğunu saptadığı ifade edilen haberde, Yunanistan’ın harcamaları 2000’li yılların seviyesine geri getirme kararı aldığı belirtildi.  

ERDOĞAN: YUNANİSTAN GÖRÜŞMELERDEN KAÇIYOR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Liderler Zirvesi'nde Türkiye-AB ilişkilerine yönelik sergilediği yapıcı katkı ve gayretleri için Almanya Başbakanı Merkel’e teşekkür etmişti.

Görüşmede Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan, Türkiye’nin Yunanistan’la istikşafi görüşmeleri yeniden başlatmaya hazır olduğunu ifade etmesine rağmen, Yunan tarafının yeni bahanelerle görüşmelerden kaçtığını belirterek, Türkiye’nin Doğu Akdeniz konusunda da iyi niyet ve yapıcı tutum sergilemeye devam ettiğini söyledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN