Erdoğan, Merkel'e Türkiye-AB ilişkilerindeki 'yapıcı katkısı' için teşekkür etti

Erdoğan, Merkel'e Türkiye-AB ilişkilerindeki  'yapıcı katkısı' için teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Liderler Zirvesi'nde Türkiye-AB ilişkilerine yönelik sergilediği yapıcı katkı ve gayretleri için Almanya Başbakanı Merkel’e teşekkür etti.

Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde Türkiye’ye yönelik sembolik düzeydeki yaptırım kararının perde arkasında Merkel’in olduğu iddia edilmişti. Yunan basını karardan memnun olmayan Yunan ve Fransa’yı Merkel’in ikna ettiğini öne sürmüştü. Habere göre Merkel’in Cumhurbaşkanı Macron’u ‘Biden’in seçilmesinin Ankara’nın daha ılımlı olmasına ön ayak olacağı’ sözleriyle ikna ettiği ileri sürülmüştü.

Bu gelişme sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile videokonferans yöntemiyle görüştü. Görüşmede, iki ülke ilişkileri ve yeni dönemde Türkiye-AB ilişkileri değerlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, iki ülke ilişkilerini geliştirecek hususların ele alındığı görüşmede, yeni dönemde Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin AB ile ilişkilerde yeni bir sayfa açmak istediğini belirterek, Türkiye-AB ilişkilerine yönelik sergilediği yapıcı katkı ve gayretleri için Almanya Başbakanı Merkel’e teşekkür etti.

"TÜRKİYE'NİN İYİ NİYET VE YAPICI TUTUMU SÜRÜYOR"

Son AB Zirvesi’nde sağduyulu liderlerin katkısıyla olumlu gündeme atıfta bulunulmasını önemsediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer yandan Türkiye-AB ilişkilerinde kriz çıkarmak için çaba harcayanların olumlu gündem ve karşılıklı yarar için açılmış bu fırsat penceresine zarar vereceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Yunanistan’la istikşafi görüşmeleri yeniden başlatmaya hazır olduğunu ifade etmesine rağmen, Yunan tarafının yeni bahanelerle görüşmelerden kaçtığını belirterek, Türkiye’nin Doğu Akdeniz konusunda da iyi niyet ve yapıcı tutum sergilemeye devam ettiğini söyledi.

"OLUMLU GÜNDEMİN ANAHTARI 18 MART MART MUTABAKATI'NIN GÜNCELLENMESİ"

Türkiye-AB ilişkilerinin son iki yıldır bazı üyelerin dar çıkarlarına hapsedilmesiyle zaman kaybı yaşandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son AB Zirvesi kararında daha güçlü şekilde atıfta bulunulan olumlu gündemin anahtarının 18 Mart Mutabakatı’nın güncellenmesi olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel’e yaklaşan Noel ve yeni yıl dolayısıyla tebriklerini de iletti. 

MACRON'U BIDEN'LA İKNA ETTİ

KARAR, Merkel'in yapıcı hamlesin manşete taşımıştı. Brüksel’deki ‘Türkiye’ye yaptırım’ gündemli zirvede beklentilerin aksine ‘diplomasiye devam’ kararı alınmasında Almanya Başbakanı’nın etkili olduğu belirtilen haberde şu ifadelere yer verildi: 

Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde Türkiye’ye yönelik sembolik düzeydeki yaptırım kararının perde arkasında Biden’in seçilmesi çıktı. Yunan basını karardan memnun olmayan Yunan ve Fransa’yı Merkel’in ikna ettiğini öne sürdü.  İddiaya göre Merkel Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u ‘Biden’in seçilmesinin Ankara’nın daha ılımlı olmasına ön ayak olacağı’ sözleriyle ikna etti. 

macron4.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN