Çavuşoğlu, Borrell ile görüştü

Çavuşoğlu, Borrell ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Borrell telefon görüşmesi yaptı. 

Kaynaklar, görüşmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinin takibi için yapıldığını kaydetti. 

ERDOĞAN'DAN MERKEL'E TEŞEKKÜR

Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde Türkiye’ye yönelik sembolik düzeydeki yaptırım kararının perde arkasında Merkel’in olduğu iddia edilmişti. Yunan basını karardan memnun olmayan Yunan ve Fransa’yı Merkel’in ikna ettiğini öne sürmüştü.

Bu gelişme sonrası Erdoğan, Merkel ile videokonferans yöntemiyle görüştü ve iki ülke ilişkileri ile yeni dönemde Türkiye-AB ilişkileri değerlendirildi. Görüşmede Erdoğan, Türkiye-AB ilişkilerine yönelik sergilediği yapıcı katkı ve gayretleri için Merkel’e teşekkür etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN