Ülker Stadyumu'na Sayıştay incelemesi yapıldı

Ülker Stadyumu'na Sayıştay incelemesi yapıldı

Sayıştay'ın, Fenerbahçe Kulübü ve Ülker arasında yapılan 10 yıl için 90 milyon dolarlık isim sponsorluğu anlaşmasının evraklarını Yıldız Holding'den istediği ortaya çıktı.

Fenerbahçe, geride bıraktığımız yıl Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim haklarını 10 yıl için 90 milyon dolar karşılığında Yıldız Holding'e vermiş ve stadın ismini Ülker olarak değiştirmişti. Taraflar arasındaki bu protokol Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) da bildirilmişti. 

Ancak Sayıştay'ın, bu sözleşmenin detayları hakkında inceleme başlattığı ortaya çıktı. Bu kapsamda aralık ayında sözleşmenin belgeleri Ülker'den istendi.  

Bu ilk değil

Sayıştay denetçileri 2014 yılında ise, Kalamış hakkında maliyeye rapor hazırlayarak, hazineye ait Fenerbahçe'nin kullandığı 71 bin metrekare yeşil alanın işgal edildiği ve arazi üzerinde kaçak yapılaşmaya göz yumulduğunu tespit etmiş, gereğinin yapılmasını istemişti. 

İSTANBUL / DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN