Ümit Özdağ, İyi Parti'den ihraç edildi

Ümit Özdağ, İyi Parti'den ihraç edildi

Son dakika haberi: İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik açıklamaları nedeniyle Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi. Özdağ, ilk açıklamasında parti kurmayacağını söyledi.

İyi Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ partisinden ihraç edildi. Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik FETÖ'cü ithamları nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Özdağ'ın 11 sayfalık savunması, danışmanı tarafından geçen hafta genel merkeze iletilmişti. Savunmada, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik açıklama ve ithamlarına ilişkin açıklamaların yanı sıra, İyi Parti'nin CHP, Saadet Partisi ve HDP ile ortak anayasa çalışması yaptığı iddialarıyla ilgili açıklamalarının da yer aldığı öğrenildi.

Partide 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu ve 5 kişilik Meclis Disiplin Kurulu'ndan oluşan Müşterek Disiplin Kurulu, savunmayı 16 Kasım 2020 Pazartesi günü görüştü ve Ümit Özdağ'ın İyi Parti'den ihraç edilmesine karar verildi.

ÜMİT ÖZDAĞ: YENİ PARTİ İDDİASI YALAN

İhraç kararını Halk TV'ye değerlendiren Ümit Özdağ, "İhraç kararını yargıya götüreceğim. Siyasi parti kuracağım iddiaları külliyen yalan. Siyaset profesörüyüm, parti kurmayı ağzıma bile almadım" diye konuştu.

em8cmscxyaavc71.jpg

NE OLMUŞTU?

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ', katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Kavuncu hakkında 'FETÖ'cü' iddiasını ortaya atmıştı. Kavuncu ise Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Daha sonra parti teşkilatları, Özdağ'ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunun belirtildiği dilekçeleri genel merkeze ileterek Özdağ'ın partiden ihraç edilmesini istemişti.

Genel Başkan Meral Akşener ise teşkilatlardan gelen başvuru ve talepleri değerlendirerek Özdağ'ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermişti. Bu gelişmenin ardından Özdağ'a ilişkin dosyayı görüşen Kurul, Özdağ'ın iddiaları ve açıklamalarıyla ilgili savunmasının alınması kararını vermişti.

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN