Ümit Özdağ'ın FETÖ iması sonrası Kavuncu'ya soruşturma

Ümit Özdağ'ın FETÖ iması sonrası Kavuncu'ya soruşturma

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın hakkında FETÖ imasında bulunduğu İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya soruşturma açıldı. Haberi sosyal medyadan duyuran Kavuncu "İftiralara cevap vermek için hazırım" dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın hakkında FETÖ imasında bulunduğu İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, kendi sosyal medya hesabından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma açtığını söyledi. Kavuncu açıklamasında, "Yüce Türk yargısına yardımcı olmak ve iftiralara cevap vermek için hazırım" ifadesini kullandı.

Kavuncu'nun açıklamaları şöyle:

"Geçen hafta yaptığımız suç duyurusunda, Savcılık makamına verilemeyecek bir hesabımız olmadığını belirtmiştik. Bu doğrultuda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda soruşturma başlatıldığını memnuniyetle öğrendim.

Bu sabah avukatlarım, Savcılık makamına ifade vermek üzere hazır olduğumu ve davet beklediğimi de bildirdiler.

Yüce Türk yargısına yardımcı olmak ve iftiralara cevap vermek için hazırım."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti'de 20 Eylül'deki 2. Olağan Kurultay'ın ardından başlayan iç tartışma, İstanbul Milletvekili Özdağ'ın son açıklamalarıyla yeniden alevlendi.

Özdağ, CNN Türk televizyonunda katıldığı programda, daha önce İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda birlikte görev yaptığı İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun Kazakistan'da, Fethullah Gülen'le bağlantılı olduğunu iddia ettiği Türk Kazak İşadamları Derneği'nin yöneticiliğini yaptığını ve "FETÖ'cü olduğunu" iddia etti.

Bu konuda Genel Başkan Meral Akşener'i de uyardığını belirten Özdağ, "Sayın Genel Başkan'a ben bu uyarıyı yaptığım zaman iki devlet görevlisi Buğra ile ilgili kendilerinde bir kayıt olmadığını söylemişler" dedi.

81 İL BAŞKANINDAN DİLEKÇE

İYİ Partili 81 il başkanı bugün Genel Merkez'e giderek Ümit Özdağ'ın partiden ihraç edilmesi için dilekçe sundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN