Buğra Kavuncu'dan Özdağ'a sert cevap: Bana boyun eğdiremeyince iftira attı

Buğra Kavuncu'dan Özdağ'a sert cevap: Bana boyun eğdiremeyince iftira attı

Hakkındaki iddialarına cevap veren Buğra Kavuncu "Özdağ'ın rahatsızlığı il başkanlığı kongresinden beri var; biat dönemi bitti" dedi. Kavuncu ayrıca, Akşener'in iddiaları Hakan Fidan'a sorduğunu "Bizde böyle bir bilgi yok" cevabı aldığını aktardı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında soruları cevapladı.

İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ'ın bir televizyon programında kendisi hakkında 'FETÖ'cü' iddialarını cevaplayan Buğra Kavuncu, "Ben FETÖ'cü değilim. FETÖ'ye her dönem lanet okudum. FETÖ ile hiçbir şekilde iltisakım, irtibatım olmadı. 2010'dan önce o örgüte sempati duyan insanların olduğu ortamlarda hepimiz bulunduk. Ben hiçbir zaman sempati duymadım" dedi. 

"Ümit Özdağ bunu niye yaptı?" sorusuna cevap veren Kavuncu, "Bunu kendisine sormak lazım. Benim tahminim birincisi İstanbul il başkanlığı kongresinde benimle birlikte bir aday daha vardı. Sayın vekil diğer adayı destekledi ve aynı iftiraları ilçe başkanlarını, delegeleri dolaşarak o gün de yaptı" dedi.

"Bununla da yetinmeyen sayın vekil, 'Buğra Kavuncu Türk Milliyetçilerini partiden tasfiye ediyor' Bakın o günden süren bir mücadele" diyen Kavuncu, Bizler biat kültürüne bayrak açtık. Birinin başkasının iradesine ipotek koyma dönemi bitti" diye konuştu. 

"O istiyor ki il başkanına talimat veririm oturur, talimat veririm kalkar. İstediğimi ilçe başkanı yapar istemediğimi yapmaz" diyen Kavuncu sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ben İstanbul’a il başkanı olarak geldiğimde bu sıkıntılar yaşanmıştı. Ben o zaman kendisine diğer İstanbul vekilleri ile de konuşmalıyım dedim. 'Ben herkes değilim bu partinin iki kurucusundan biriyim bunu problem haline getiririm' dedi. Biz itibar ederiz, kendisini dinleriz bu ayrı ama 'Reis söyler eşraf arasından ölüme gider' devri bitti. Bütün terör örgütüne bakın fikri hür vicdanı hür insan istemezler. Biat eden insan isterler"

"BU DERNEĞİN İÇİNDE TÜM KESİMLER VARDI"

Kazakistan'daki faaliyetleriyle ilgili de konuşan Kavuncu, "1997’de Kazakistan’a gittim. Kazakistan’da, Özbekistan’da Kırgızistan’da Sovyet coğrafyasının tamamında bir pazar oluştu. Binlerce iş adamı burada iş yaptı. Her ülkede bir iş adamları derneği kurulmuştur. Kazakistan’da da KATİAD kuruldu" dedi.

Söz konusu derneğin 2010 yılında 150'si bulunduğunu belirten Kavuncu, "Bu şirketler irili ufaklı. Özel şirketlerin yanı sıra Türk Hava Yolları, Ziraat Bankası, Anadolu Ajansı yer alıyor" ifadesinde bulundu. Kavuncu, "Bu derneğin içinde ülkücüsü var, komünisti var, ateisti var, FETÖ’cüler de Süleymancılar da var" diye konuştu.

Hayatında hiç ByLock kullanmadığını söyleyen Kavuncu, "Şu sorulara muhatap oluyor olmak benim için çok acı" dedi.

AKŞENER HAKAN FİDAN'DAN BİLGİ ALDI

Ümit Özdağ'ın kendisi hakkındaki 'FETÖ' iddiasını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de ilettiğini söyleyen Kavuncu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel Başkan iddiasının kaynağını soruyor. O da iddiasının kaynağının istihbarat olduğunu söylüyor. Genel Başkanın da bunun üzerine yapabileceği tek bir şey var. 'Peki o zaman referansın istihbaratsa ben istihbaratı arayıp buradan bilgi alacağım' diyor. Hem Hakan Fidan’ı hem Hulusi Akar’ı arıyor. “Benim referansım istihbarat” dediği için 'Arayalım, soralım' diyor, 'Biz de böyle bir bilgi yok' cevabını alıyor"

Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunduğunu sölyeyen Kavuncu, Ben dün de Bunun nedeni, birincisi iftira atanın iftira yanına kalmasın.Bu ana sebebi. Başka bir nedeni ise bu ülkede insanlar, kahraman Türk ordusunun subayları hapishanelerde bu iftiralardan, benzer alçaklıklardan dolayı hayatlarını kaybettiler, bu kadar ucuz olmamalı" dedi. 

"Bu ülkede her şeyin üzerinden kalkarız ama bu ülkeyi hukuksuzluk ve iftira bitirir" diyen Kavuncu, "Ben bununla sonuna kadar mücadele edeceğim" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN