Son dakika! FETÖ imasında bulunan Ümit Özdağ Disiplin Kurulu'na sevk edildi

Son dakika! FETÖ imasında bulunan Ümit Özdağ Disiplin Kurulu'na sevk edildi

Son dakika haberi... İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik FETÖ ithamları nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Son dakika haberi... İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik FETÖ ithamları nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, yaptığı yazılı açıklamada, Özdağ'ın parti ve İstanbul İl Başkanı ile ilgili açıklama ve ithamlarının kamuoyunca bilindiğini belirtti.

Gelişmeler üzerine il başkanları ve 108 ilçe başkanının disiplin sürecinin başlatılması yönünde talepte bulunduğunu hatırlatan Poyraz, şunları kaydetti: "Genel Sekreterliğimize yapılan başvurular, bugün Sayın Genel Başkanımıza iletilmiş, Genel Başkanımız da başvuru ve talepleri değerlendirerek Sayın Ümit Özdağ’ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermiştir."

İYİ PARTİ'DE FETÖ TARTIŞMALARI NASIL BAŞLADI?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için FETÖ imasında bulundu.

Bunun üzerine İYİ Parti'de FETÖ tartışmaları başlarken, İYİ Parti lideri Meral Akşener Kavuncu'ya sahip çıkarak Kavuncu'nun Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İYİ Parti'ye 'operasyon' yapıldığını da savunan Akşener, bu süreci beklediklerini ifade etti.

"Onu hep beraber göreceğiz. Benim, arkadaşlarımın ne konuştuğu değil de bugün Bülent Turan'ın ne konuştuğu benim için önemli" diyen Akşener, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan sosyal medya hesabından 'İYİ Parti’de kim FETÖ'cü bilmem ama, yakında grup bile kuramayacaklar" sözlerine tepki gösterdi.

Akşener "Turan'ın yazdıkları üzerinden başka bir gözle bakacağız olaya. Biz partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette. Araştırma şirketlerinde yüzde 13-15 sonuçları bulununca kışkışlığını her zaman yapar" ifadelerini kullandı. 

21 Ekim'de de Buğra Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu ve hakkındaki iddiaları sert sözlerle yalanladı. 

Kavuncu 27 Ekim'de ise hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Kavuncu, Twitter hesabından "Geçen hafta yaptığımız suç duyurusunda, savcılık makamına verilmeyecek bir hesabımız olmadığını belirtmiştik. Bu doğrultuda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda soruşturma başlatıldığını memnuniyetle öğrendim" açıklaması yaptı. 

Kavuncu mesajında ayrıca "Bu sabah avukatlarım, savcılık makamına ifade vermek üzere hazır olduğumu ve davet beklediğimi de bildirdiler. Yüce Türk yargısına yardımcı olmak ve iftiralara cevap vermek için hazırım" ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN