Bunun adı operasyon

Bunun adı operasyon

Ümit Özdağ’ın İstanbul İl Başkanı’na FETÖ suçlaması yöneltmesinin ardından AK Partili Bülent Turan, ‘Bekleyin, yakında Meclis’te grup bile kuramayacaklar’ çıkışında bulundu. Akşener ise “Partimize bir saldırı bekliyorduk” ifadeleriyle cevap verdi.

Siyasette erken seçim çıkışlarının ardından tansiyon yükseldi. İYİ Parti’de ise dikkat çeken çıkış geldi. Partinin 2’nci Olağan Kurultayı’nda adı ‘oy verilmeyecekler’ listesinde bulunan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için FETÖ imasında bulundu. Özdağ “FETÖ’cü bir STK’nın başkan yardımcılığını yapıyorsanız, FETÖ’yle ilgili bir tane açıklamanız yoksa bu hayatın normal akışına aykırı” ifadelerini kullandı.

‘HADİSELERİ BAŞKA GÖZLE İZLEYECEĞİZ’

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da “Milletvekili istifaları, liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Grup bile kuramayacaklar” iddiasını dile getirdi. İYİ Parti lideri ise Özdağ ve Turan’ın çıkışına sert ifadelerle karşılık verdi: Arkadaşlarımızın ne konuştuğu değil de Bülent Turan’ın ne konuştuğu benim için önemli. Büyük bir zevkle ortaya koyulan düşünceler çok manidar oldu. Bundan sonraki hadiseleri elbette başka bir gözle inceleyeceğiz.

karar-manset-21-ekim-haber-icine.jpg

BUNUN ADI OPERASYON

İYİ Parti Kurultayı’nda yaşanan liste tartışmalarının ardından İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partinin İstanbul İl Başkanı Kavuncu’ya FETÖ suçlaması yöneltti. AK Parti’li Bülent Turan da “Yakında Meclis’te grup bile kuramayacaklar’ iddiasını ortaya attı. Akşener’den sert yanıt geldi: Partimize bir saldırı bekliyorduk. Çünkü araştırma şirketlerinde 13-15 arasında sonuçlar bulununca kış kışlığını her zaman yapar.

Partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğu iddialarına Genel Başkan Meral Akşener Meclis’teki grup toplantısının ardından cevap verdi. Akşener Ödağ’ın Kavuncu’yu FETÖ’cü olmakla suçlamasına ilişkin “Onu hep beraber göreceğiz. Benim, arkadaşlarımın ne konuştuğu değil de bugün Bülent Turan’ın ne konuştuğu benim için önemli” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan sosyal medya hesabından “İYİ Parti’de kim FETÖ’cü bilmem ama, yakında grup bile kuramayacaklar” demişti. Sözlerini sürdüren Akşener “Turan’ın yazdıkları üzerinden başka bir gözle bakacağız olaya. Biz partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette. Araştırma şirketlerinde yüzde 13-15 sonuçları bulununca kışkışlığını her zaman yapar” ifadesini kullandı. 

BUNU SÖYLEYEN YALANCIDIR

“DYP Genel Başkan Yardımcılığı’nı ve bakanlığını yaptığım bir dönemde; 43 milletvekili DYP’den hangi şartlarda, nasıl ayrılmıştı onu biliyorum. Ve onun sonra Türkiye’de nelere mal olduğunu biliyorum. Bugün Buğra Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak” diyen Akşener Özdağ’ın HDP ile ittifak iddiasına ise “Çok büyük bir yalan, yalancıdır bunu söyleyen” diyerek tepki gösterdi. 

SİZİN DERDİNİZ HUKUKLA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında AYM üyesi Engin Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” tweeti ile başlayan tartışmayı da gündeme getirdi. "Sosyal medyada, karşılıklı ışık yakıp söndüren polemiğin tarafları, Türkiye’ye nasıl hasar verdiklerinin farkında bile değiller" diyen Akşener, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 

Türk devletinin temel taşlarıyla oynamaktan bir türlü yorulmadınız. Yargıdan elinizi çekin. Anayasa Mahkemesi tartışılacağına adalete güvenin nasıl sağlanacağı tartışılmalı. Bunları tartışmak işinize gelmez. Çünkü, hakikati konuşmaya, milletin dertlerini tartışmaya artık yüzünüz yok. Çünkü sizin derdiniz, memleketin dertlerini çözmek değil. Bizatihi hukukun kendisiyle. Madem anayasal düzenden, hukuktan, adaletten, demokrasiden rahatsızsınız, o zaman gelin ‘Erdoğansal’ düzeni tartışalım. 

YALANLAR DİKİŞ TUTMUYOR

Asıl dikkat edilmesi gereken gerçek şu hem ekonomi uçuyor deyip hem de askıda ekmek kampanyası başlatıyorsanız biriniz yalan söylüyor demektir. Ne var ki yalanlar artık dikiş tutmuyor. Biliyorsunuz Erdoğan müjdelerini hep sıkıştığı anlara saklar. Doğalgaz bulduk diye caka satıyorsunuz ama bir yandan zam yapıyorsunuz. Hayaller doğalgazda zengin olmuş Türkiye, gerçekler askıda ekmek.

BU BÜTÇEDE MİLLET YOK

Geçtiğimiz Cumartesi günü, Türkiye’nin 2021 Yılı Bütçesi meclise sunuldu. Bu bütçede, toplumun ekonomik sorunlarını çözecek tedbirler yok. Millet yok. Peki bu bütçede ne var? 14 yıl öncesinin kişi başı gelirine dönüş var. Faiz var, yandaş müteahhitlere ödemeler var.  

HİTLER YERİNDE TERS DÖNÜYORDUR

(Erdoğan’ın sistem eleştirisi) Eğitim sisteminden bahsederken ‘en çarpığından Batı taklitçiliği cumhuriyetimizin en büyük kaybıymış.’ Cumhuriyet, bu çarpık batıcı anlayışı, faşist yöntemlerle dayatmış… Hadi oradan be. Hitler yerinde ters dönüyordur. Ben bunları niye akıl edemedim diye. Kendine gel sayın Erdoğan! Beğenmediğin o Cumhuriyet, dünyanın alkışladığı bir kalkınma hamlesi bir medeniyet öyküsüdür. Hele; Cumhuriyet’in eğitim hamlesine söz söylemek, senin gibi, 18 yıllık iktidarı boyunca, defalarca eğitim sistemiyle oynamasına rağmen, hâlâ bir yol bulamayan birinin haddi de değildir hakkı da değildir. Kalkmış, yıkılmış bir ülkeden, Türkiye Cumhuriyeti’ni doğurmuş iradeye saygısızlık ediyorsun. Türkiye’nin Pisa testlerinde nal toplamasının sebebi; İktidarın, özgür düşünen gençler yerine, partiye oy verecek gençler yetiştirme inadıdır. 

aksener2.jpg

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısına katılarak konuşma yaptı. Akşener, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE DİPLOMASİSİ HAREKETE GEÇİRİLMELİ

(Dağlık Karabağ) Ermenistan’a silah ve mühimmat veren Rusya’nın ateşkes masası kurması yanlış. Minsk Grubu’nun üyeleri olan ABD, Rusya ve Fransa, Ermenistan’a her tür yardımı yapıyor. Bu gerçek ortadayken, sorunu bu üçlünün çözemeyeceği gerçeği de ortada duruyor. Bu sebeple, Sayın Erdoğan’ı uyarmak istiyorum; bu konu, parti kongrelerinde yapılan konuşmalarla geçiştirilecek bir konu değildir. Bulunduğun makam tespit yapma değil, gerekeni yapma makamıdır. Türkiye’nin diplomasi birikimini çok geç olmadan harekete geçirin. Kurulacak masalarda, Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında yerini almasını sağlayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN