Azerbaycanlı ve Ermeni bakanlar 3. kez Moskova'da

Azerbaycanlı ve Ermeni bakanlar 3. kez Moskova'da

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Moskova'ya gitti. İkiliyi ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Washington'a davet etmişti.

Azerbaycan ordusunun işgal edilen topraklarını kurtarmak amacıyla Ermenistan'a karşı başlattığı harekat sürüyor. Bütün cephe hattında tüm hızıyla ilerlemeye başlayan Azerbaycan'ın bir bir köyleri ele geçirdiği esnada Rusya, 3. defa devreye girdi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Karabağ çatışmalarının başından bu yan bugün 3. defa Moskova'ya gitti. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un da Moskova'ya hareket etmesi Rusya'nın bugün ateşkes ilan ettirmek istemesine yoruldu. Bilindiği üzere iki ülke arasında daha önce iki defa insani ateşkes imzalanmıştı. Fakat Ermenistan, ateşkesi daha ilk saatlerde bozarak sivillere füzeli saldırı yapmış, onlarca sivilin yaşamını yitirmesine sebep olmuştu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bugün, "Ermenistan'a ait, tahminen 400 askerin bulunduğu 556'ncı alay taburunun tamamına yakını etkisiz hale getirildi" açıklamasını yapmıştı.

POMPEO DA DAVET ETMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da önceki gün Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Washington'a davet etmiş ve bu davet iki isim tarafından da kabul edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN