Ermenistan'dan Türk mallarına ambargo

Ermenistan'dan Türk mallarına ambargo

Ermenistan Türkiye menşeli ürünlerin ülkeye girişini yasaklama kararı aldı. Yasak 31 Aralık'tan itibaren başlayacak.

Ermenistan hükümetinden yapılan açıklamada, "Ermenistan Cumhuriyeti hükümeti, 20 Ekim'de almış olduğu karar ile Türkiye menşeli ürünlerin ithalatına geçici yasak getirmiştir. Söz konusu yasak 31 Aralık 2020'de yürürlüğe girecektir" denildi.

Ermenistan hükümetinin, Türkiye çıkışlı ürünlerin ülkeye girişinin yasaklanmasına ilişkin kararı güvenlik nedeniyle aldığı açıklandı. Söz konusu kararın, 'Karabağ'da Türk askerlerinin Azerbaycan'a açıkça destek verdiğine dair doğrulanmış pek çok olay göz önünde bulundurularak alındığı' belirtildi.

"TÜRKİYE'YE GİDEN PARASAL KAYNAK KESİLECEK"

Hükümet kararında şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye menşeli ürünlerin ithalatı yasaklanarak Türkiye devlet hazinesine Ermenistan üstünden giden parasal kaynaklar kesilmiş olacaktır. Ayrıca Türkiye'den ürünlerin ithal edilmesi üstünden Ermenistan'a sızabilecek olağan tehditlerin de önü kesilmiş olacaktır."

Ermenistan hükümeti daha önce yaptığı açıklamalarda da Türkiye'nin Azerbaycan'a silah sağladığını iddia etmişti. Azerbaycan ordusu ise sivilleri hedef alan Ermenistan'ın askeri hedeflerini başarıyla vurmaya devam ediyor. Operasyonlarda şimdiye kadar 100'den fazla yerleşim yeri kurtarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN