Ermenistan'dan büyük saygısızlık: Tarihi cami ahıra dönüştürülmüş

Azerbaycan, Zengilan şehrini Ermenistan güçlerinin elinden kurtardı. Şehre giren askerler 27 yıldır işgal altında olan tarihi bir caminin domuz ahırına dönüştürüldüğü görüntüledi.

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki Dağlık Karabağ'ı geri almak için başlattığı operasyonlarda ağır kayıplar veren Ermenistan ordusu cepheden kaçıyor. Son olarak Zengilan kenti, işgalci güçlerden geri alındı. Azerbaycan askerinin geri alınan topraklarda kaydettiği görüntüler ise, Ermenistan'ın kutsal yerlere verdiği değeri bir defa daha gözler önüne serdi. Söz konusu görüntülerde, tarihi bir caminin domuz ahırına dönüştürüldüğü görülüyor.

27 Eylül Pazar sabahı Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında, Ermeni askerlerin Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine ateş açmasının ardından çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim yerini işgalden kurtarmıştı. Cephede bozguna uğrayan Ermenistan askerleri geri çekilmeye başladı.

TARİHİ CAMİ AHIRA ÇEVRİLMİŞ

Ermenistan'dan kurtarılan yerlerde çekim yapan Azerbaycan güçleri, işgalci kuvvetlerin tarihi binalara verdiği 'önemi' bir defa daha gözler önüne serdi.

27 sene sonra esaretten kurtarılan ve kritik öneme sahip olan Zengilan kentinde bulunan tarihi bir cami, Ermenistan tarafından domuz ahırına çevrildi.

Azerbaycan tarihine ve mirasına yapılan saygısızlığın kanıtlandığı söz konusu görüntüler büyük tepki çekti.

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Twitter hesabı üzerinden dün yaptığı açıklamada, Fuzuli, Cebrayıl ve Zengilan bölgelerinde 22 köy ve 1 kasabanın kurtarıldığını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN