Serdar Ortaç ile Kaan Girgin'in fotoğrafını 'Öldürülen Azerbaycan askerleri' diye servis ettiler

Serdar Ortaç ile Kaan Girgin'in fotoğrafını 'Öldürülen Azerbaycan askerleri' diye servis ettiler

Ermenistan Kamu Radyosu, 'Günlere göre öldürülen Azerbaycan askerlerinin sayısı' başlıklı haberini şarkıcı Serdar Ortaç ile oyuncu Kaan Girgin'in fotoğrafı ile servis etti.

Ermenistan Kamu Radyosu, 'Günlere göre öldürülen Azerbaycan askerlerinin sayısı' başlıklı haberini çok konuşulacak bir fotoğrafla servis etti.

01-003.jpg

27 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında 5 bin 839 Azerbaycan askerinin öldürüldüğü iddia edilen haberde, fotoğraf olarak şarkıcı Serdar Ortaç ile oyuncu Kaan Girgin'in fotoğrafı kullanıldı.

01-002.jpg

Kullanılan fotoğraf, 2000 yılında Sivas 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda çekilmiş, fotoğrafta 178'inci Piyade Er Eğitim Alayı'nda bedelli askerlik yapan Serdar Ortaç ile Kaan Girgin yer alıyor.

Ermenistan Kamu Radyosu, 21 Ekim tarihli 'Güneyde zorlu çarpışmalar devam ediyor' başlıklı haberinde de Serdar Ortaç'ın fotoğrafını kullandı.

02-001.jpg

SERTAR ORTAÇ: GEREKİRSE AZERBAYCAN İÇİN ASKERE GİDERİM

 

İki gün önce bir gazeteye röportaj veren ünlü şarkıcı Serdar Ortaç, gerekirse Azerbaycan için askere gidebileceğini söylemişti.

 

"Askerin varsa askerinle savaşırsın, sivillerin üzerine füze atmazsın. Ermeni halkına bir sözüm yok ama başlarındaki adam ruh hastası" diyen Ortaç "Azerbaycan için gerekirse askere gider misiniz?" sorusuna "Bana görev gelirse tabii ki yaparım. Ama bana gelene kadar Azerbaycan kendi askeriyle koruyor vatandaşını" cevabını vermişti.

 

Askerlik yapmamak için kendini Meksika'da işçi gibi gösteren Serdar Ortaç, askerlikten kaçmak için çifte pasaport kullanması gerekçesiyle 61 gün Mamak Askeri Cezaevi'nde yatmıştı. Hapisten çıkan Ortaç, daha sonra askerliğini Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı 178. Piyade Er Eğitim Alayı'nda bedelli olarak yapmıştı.

 

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun başlattığı saldırılara 27 Eylül'de karşı saldırı ile cevap vermişti.

Cephe hattındaki çatışmalar sürerken, taraflar Moskova'da masaya oturmuş ve 10 Ekim için ateşkes kararı alınmıştı. Fakat Ermeni güçlerin saldırıları nedeniyle ateşkes fiilen devreye girmemişti.

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırmış, 10 kişinin ölümüne neden olmuştu. Gence'ye 17 Ekim'de füzelerle bir saldırı daha düzenlenmiş, 13 sivil yaşamını yitirmişti.

En son 18 Ekim'de yeniden ateşkes kararı alınmış fakat yine Ermenistan'ın kanlı saldırılar nedeniyle ateşkes uygulanamamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN