Son dakika! MSB: Azerbaycan ordusu, 193 yerleşim yerini işgalden kurtardı

Son dakika! MSB: Azerbaycan ordusu, 193 yerleşim yerini işgalden kurtardı

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun 193 yerleşim yerini Ermenistan işgalinden kurtardığını açıkladı.

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun 193 yerleşim yerini Ermenistan işgalinden kurtardığını açıkladı. 

MSB'nin, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Azerbaycan ordusunun cephede gücünü ve kabiliyetlerini ortaya koyarak işgal altındaki öz topraklarını kurtarmaya devam ettiği belirtildi.

Paylaşımda "Azerbaycan ordusunun başarılı taarruz harekatlarıyla Ermenistan ordusundan kurtarılan yerleşim yeri sayısı 193 oldu" bilgisi verildi.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN CEPHE HATTINDA SON DURUM NE?

27 Eylül'de Ermenistan'ın sivil yerleşimlere açtığı ateş sonucu Azerbaycan ordusu, karşı saldırı başlattı.

Cephe hattında çatışmalar sürerken, Rusya araya girdi ve tarafları bir masa etrafında topladı. Moskova'daki ateşkes kararı ise Gence'ye düzenlenen peş peşe saldırılar ile gölgelendi.

Moskova'nın ardından ikinci ateşkes masası ABD'de kuruldu. ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı ateşkes 28 Ekim'de yürürlüğe girdi.

Fakat Ermenistan ordusu ateşkesi ilk dakikalarda bozarak Sefiyan köyü ile Terter kenti ve köylerine top atışı gerçekleştirerek ateşkesi bir kez daha bozdu. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini belirterek Ermenistan'a silah sağlayan ülkelere sitem etti.

"Ateşkes isteyenler Ermenistan'a silahlar gönderiyor. Listesi bende var. Ateşkesi isteyen niye silah gönderir. Ermenistan destekçileri size diyorum. Kurtarmak istiyorsanız Ermenistan devletini söyleyin ki çıksın topraklarımızdan. Bir sözünüzle çıkar" diyen Aliyev, 'dış müdahale' uyarısı da yaptı.

Aliyev "Türk F-16'ları kullandığımız söyleniyor, tatbikat için geldiler. Şu an kullanılmıyorlar. Eğer Azerbaycan'a dış müdahale olursa, Türk F-16'larını semada göreceksiniz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN