Aliyev: Dış müdahale olursa Türk F-16'larını semada göreceksiniz

Aliyev: Dış müdahale olursa Türk F-16'larını semada göreceksiniz

Ermenistan'a silah gönderen ülkelere sert tepki gösteren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev "Türk F-16'ları kullandığımız söyleniyor, tatbikat için geldiler. Eğer Azerbaycan'a dış müdahale olursa, Türk F-16'larını semada göreceksiniz" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 17 köyün daha Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını duyurdu.

Aliyev, Ermenistan saldırıları nedeniyle Azerbaycan ordusunun başlattığı Dağlık Karabağ'ı işgalden kurtarma operasyonuyla ilgili ulusala seslendi.

Bugün saat 08.00'de savaş bölgesindeki cenazelerin alınması ve esirlerin değiştirilmesi amacıyla insani ateşkes kararı verildiğini hatırlatan Aliyev, Ermenistan'ın daha önceki iki ateşkeste olduğu gibi yine süreci ihlal ettiğini söyledi.

basliksiz-1.jpg

"BU KADAR PAHALI SİLAHLAR NEREDEN GELİYOR?"

Azerbaycan ordusunun operasyona başladığı 27 Eylül'den bu yana Ermenistan'ın 252 tankının imha edildiğini, 53 tankının ele geçirildiğini, 6 adet S-300 sistemi imha edildiğini bildiren Aliyev "Ekonomisi bu kadar kötü olan bir ülkeye bu kadar pahalı silahlar nereden geliyor. Soruyorum, nereden geliyor bunların parası?" ifadelerini kullandı.

"ERMENİSTAN'A SİLAH GÖNDERİYORSUNUZ..."

Aliyev "Ateşkes isteyenler Ermenistan'a silahlar gönderiyor. Listesi bende var. Ateşkesi isteyen niye silah gönderir. Ermenistan destekçileri size diyorum. Kurtarmak istiyorsanız Ermenistan devletini söyleyin ki çıksın topraklarımızdan. Bir sözünüzle çıkar" diye konuştu.

Gubatlı rayonunun işgalden kurtarıldığını gece açıkladığını hatırlatan Aliyev "Zengilan'ın Birinci Alibeyli, İkinci Alibeyli, Rebend ve Yenikent, Cebrail'in Qovşutlu, Sofulu, Dağ Maşanlı, Kürtler, Hovuslu ve Çelebiler, Gubadlı'nın Padar, Efendiler, Yusufbeyli, Çaytumas, Hanlık, Sarıyataq ve Molla Burhan köyleri de işgalden kurtarıldı" dedi.

Aliyev ayrıca "Türk F-16'ları kullandığımız söyleniyor, tatbikat için geldiler. Şu an kullanılmıyorlar. Eğer Azerbaycan'a dış müdahale olursa, Türk F-16'larını semada göreceksiniz" ifadelerini kullandı. 

65 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Ermenistan'ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle düzenlediği saldırılarda bugüne kadar 65 sivil hayatını kaybetti, 297 sivil yaralandı.

Hayatını kaybeden sivillerden 18'inin kadın, 10'unun çocuk olduğu açıklandı. Yaralı sivillerden de 69'unun kadın, 32'sinin ise çocuk olduğu kaydedildi.

İKİNCİ MASA ABD'DE KURULDU

Moskova'nın ardından ateşkes masası ikinci ABD'de kuruldu. ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı ateşkes bugün yerel saatle 08.00'de yürürlüğe girdi. 

Fakat Ermenistan ordusu ateşkesi ilk dakikalarda bozarak Sefiyan köyü ile Terter kenti ve köylerine top atışı gerçekleştirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN