Paşinyan'dan ateşkes itirafı: Yine koruyamadık

Paşinyan'dan ateşkes itirafı: Yine koruyamadık

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki ateşkesin korunması konusunda yine başarısız olduklarını söyledi. Bundan önce ilan edilen iki ateşkesi de yine Ermenistan bozmuştu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da ateşkesin sağlanması hususunda bir defa daha başarısız olduklarını itiraf etti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yla dün gece bir telefon görüşmesi yaptıklarını anlatan Paşinyan, "Ateşkes rejimini sağlamakta bir kez daha başarısız olduğumuz anlaşılıyor. AGİT Minsk Grubu'nun tepkisinin ne olacağını bilmiyorum ancak Ermeni tarafı ateşkese uymak için her şeyi yaptı ve Dağlık Karabağ öz savunma ordusu itidalli davrandı. Ancak günün ikinci yarısında ateşkesi korumanın başarılamadığını söyleyebiliriz" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN KİMİN SUÇLU BULUNACAĞI"

Pompeo'ya bunun ABD için birinci, Ermenistan içinse üçüncü ateşkes olduğunu, büyük ihtimalle bunun da başarısız olacağını ve Azerbaycan'ın Ermeni tarafını suçlayacağını kaydeden Paşinyan, "Asıl soru, ateşkesin korunmaması halinde, kimin suçlu bulunacağı ve ihlalde bulunan tarafın hangi sonuçlarla karşı karşıya kalacağıdır" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ın, ABD'de Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile ayrı ayrı yaptıkları görüşmelerden sonra ABD Dışişleri Bakanlığı açıklama yapmıştı.

ABD'DEKİ GÖRÜŞMEDEN ATEŞKES ÇIKMIŞTI

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun'un 24 Ekim'de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile görüştüğü ve görüşmede iki ülkenin de "10 Ekim'de Moskova'da varılan insani ateşkesin uygulanmasına bağlılıklarını" yeniden dile getirdikleri kaydedilmişti.

Buna göre, Azerbaycan ile Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da, 26 Ekim'de yerel saatle 08:00'da başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmişti.

İLK İKİ ATEŞKESİ DE ERMENİSTAN BOZMUŞTU

Azerbaycan ve Ermenistan Moskova'da yapılan görüşmeler sonrasında 10 Ekim'de Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almış, ancak Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu sivil can kayıpları yaşanmıştı.

17 Ekim'de tekrar devreye girdiği duyurulan ateşkes yine Ermenistan tarafından ihlal edilmişti.

200'DEN FAZLA TOP ATIŞI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, Ermenistan’ın insani ateşkes ihlallerini sürdürerek, Terter bölgesine ateş açtığını açıkladı. Haciyev sabah saatlerinden beri yapılan top atışı sayısının 200'ü geçtiğini söyledi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN