Son dakika! Ermenistan yine sivilleri vurdu: Ölenler arasında çocuk da var

Son dakika! Ermenistan yine sivilleri vurdu: Ölenler arasında çocuk da var

Son dakika haberi... Ermenistan, Azerbaycan'ın Berde şehrini roketlerle vurdu. Sivillerin hedef alındığı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında 8 yaşında bir çocuk da bulunuyor.

Azerbaycan ordusunun yaklaşık 30 senedir işgal altında olan topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyon çerçevesinde ağır kayıplar veren ve 3'üncü defa insani ateşkesi ihlal eden Ermenistan, yine masum sivilleri vurdu.

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Berde şehrine roket saldırısı düzenledi. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da olduğu 10 sivil yaralandı. Saldırıda 8 yaşında bir kız çocuğu da yaşamını yitirdi.

ERMENİSTAN 3 DEFA ATEŞKESİ İHLAL ETTİ

Azerbaycan ile Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da, 26 Ekim'de yerel saatle 08:00'da başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmişti. Azerbaycan ve Ermenistan Moskova'da yapılan görüşmeler sonrasında 10 Ekim'de Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almış, ancak Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu sivil can kayıpları yaşanmıştı.17 Ekim'de tekrar devreye girdiği duyurulan ateşkes yine Ermenistan tarafından ihlal edilmişti.

CEPHEDE SON DURUM

Karabağ Savaşının başlamasının üzerinden tam bir ay geçmişken, Azerbaycan; 4 şehir, 4 kasaba, 165 köy ve Murov Dağı ile çok sayıda stratejik yükseklik Ermenistan'dan geri alınmış durumda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN