Ermenistan yine Berde'yi vurdu: 21 sivil öldü, 60 yaralı var

Ermenistan yine Berde'yi vurdu: 21 sivil öldü, 60 yaralı var

Ermenistan, Azerbaycan'ın Berde kentine saldırı düzenledi. Sivil bölgeye yapılan saldırıda 21 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi de yaralandı.

Ermenistan'ın, sivil yerleşim bölgelerine saldırısıyla alevlenen çatışmalar bir ayı geride bıraktı. Saldırıların sonrasında kendisini savunmaya geçen Azerbaycan ordusu, Ermeni askerlerini püskürtmeyi başardı. Azerbaycan'ın sahadaki üstün başarısı Erivan hükümetine 3 defa ateşkes kararı aldırırken, bu 3 ateşkes de Ermenistan tarafından bozuldu.

Sürekli olarak sivil yerleşim yerlerine saldıran Ermenistan ordusu son olarak Azerbaycan'ın Berde şehir merkezini vurdu. Bölgede yapılan ilk belirlemelere göre çok sayıda dükkan ve araç yandı.

21 SİVİL ÖLDÜ

Öte yandan, Azerbaycan içişleri Bakanlığı saldırıdan hemen önce büyük şehirlerde 'terör uyarısı yaptı' ve karşı taraftan eylem beklediklerini açıkladı.

Ermenistan'ın, Berde şehir merkezine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükseldi. Saldırıda, 60'tan fazla kişi yaralandı.

Ermenistan güçleri dün de aynı bölgeyi vurmuş, saldırıda 3 sivil hayatını kaybetmişti.

ERMENİSTAN 3 DEFA ATEŞKESİ İHLAL ETTİ

Azerbaycan ile Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da, 26 Ekim'de yerel saatle 08:00'da başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmişti. Azerbaycan ve Ermenistan Moskova'da yapılan görüşmeler sonrasında 10 Ekim'de Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almış, ancak Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu sivil can kayıpları yaşanmıştı.17 Ekim'de tekrar devreye girdiği duyurulan ateşkes yine Ermenistan tarafından ihlal edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN