Azerbaycan ordusu Ermenistan'a darbe vurmaya devam ediyor

Azerbaycan ordusu Ermenistan'a darbe vurmaya devam ediyor

Azerbaycan ordusu gece boyunca Azerbaycan askerlerine ve sivil yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine kayıplar verdirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, çatışmaların ağırlıklı olarak cephenin Hocavend, Fuzuli ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.

Cephenin farklı bölümlerinde Ermenistan ordusuna ait 2 T-72 tankı, 2 Grad füze sistemi, 14 farklı tipte topu, birkaç karakol ve 6 otomobilin imha edildiği ve çok sayıda askeri personelin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Cephenin, Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu vurgulandı.

BÖLGEDE DÜN YAŞANAN GELİŞMELER

13 KÖY DAHA KURTARILDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun 13 köyü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını duyurdu.

Aliyev, Twitter hesabından, "Muzaffer Azerbaycan ordusu, Zengilan'ın Birinci Ağalı, İkinci Ağalı, Üçüncü Ağalı ve Zerneli, Fuzuli'nin Mandılı, Cebrail'in Kazanzemi, Hanağabulak, Çüllü, Kuşçular ve Karaağac, Gubadlı'nın Giyaslı, Edilce ve Gılıcan köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ Azerbaycan'dır." paylaşımında bulundu. 

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 170 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı.

ERMENİSTAN BERDE'Yİ VURDU: 21 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Berde şehir merkezine düzenlediği misket bombalı saldırıda 21 sivil yaşamını yitirdi, 60'tan fazla kişi yaralandı. Saldırıda, kent merkezindeki caddede park halinde bulunan 3 araç tamamen yandı, iş yerleriyle altyapı hasar gördü.

BM: 130 BİNDEN FAZLA KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Birleşmiş Milletler (BM), Ermenistan ve Azerbaycan arasında Yukarı Karabağ'da devam eden çatışmalarda bir ay içinde 130 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı. 

BM Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yapılan açıklamaya göre, Yukarı Karabağ'da yaşanan çatışmalarda 130 binden fazla kişi yerinden edildi. 

76 okul, bir kreş ve bir doğum hastanesinin çatışmalarda zarar gördüğü belirtilen açıklamada, sayısız çocuğun ise günlük roket ve füze saldırıları nedeniyle psikolojik yaralara maruz kaldığına dikkat çekildi. 

 BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric ise günlük basın brifinginde, çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı Azerbaycan'ın Berde kenti dahil sivillerin olduğu tüm alanlara yönelik saldırıları güçlü bir şekilde kınadı. 

Sivillerin bulunduğu bölgelere saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Dujarric, saldırılara derhal son verilmesi ve insani ateşkes çağrısında bulundu. 

FRANSIZ VEKİLDEN HÜKÜMETİNE DAĞLIK KARABAĞ TEPKİSİ

Fransız milletvekili, Dış İlişkiler Komisyonu ve NATO Parlamenterler Meclisi Üyesi Jean-Luc Reitzer milletvekillerine hitaben işgal altındaki Dağlık Karabağ ile ilgili bir mektup yazdı. Jean-Luc Reitzer kaleme aldığı mektubunda Ermenistan'ın işgalci olduğunu belirterek, "Ermenistan 1994 yılından beri sadece Dağlık Karabağ'ı değil, aynı zamanda sadece Azerilerin bulunduğu 7 bölgeyi işgal ediyor. Dolayısıyla o tarihten bu yana söz konusu olan Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüdür" dedi.

Birleşik Milletler Güvenlik Konseyi'nin 4 kez bu işgal hakkında kınama kararı aldığını ve işgalci Ermenistan birliklerinin geri çekilmesini talep ettiğini hatırlatan Milletvekili Reitzer, Fransa'nın "Minsk Grubu" üyesi olarak adil bir çözüm bulmakla yükümlü bir arabulucu olduğunu vurguladı.
 

"FRANSA İŞGALCİ ÜLKENİN YANINDA YER ALARAK ÇELİŞKİYE DÜŞÜYOR"

Fransız milletvekili, işgalci Ermenistan'ın tarafını tutmak yerine iki ülke ile mükemmel ekonomik ve siyasi ilişkilerini sürdürmek zorunda olan Fransa'nın arabuluculuk rolünü oynamaya devam edebilmesi için kesinlikle tarafsız olması gerektiğini söyleyerek, "Fransa, işgalci ülke lehine yer alarak çok sayıda uluslararası konuda kendisini çelişkiye düşürüyor" ifadelerini kullandı.

"Dağlık Karabağ krizini ülkemize ithal etmemeliyiz" diyen milletvekili, "Adil ve kalıcı bir sonuç bulmak ve ilgili halkların barış içinde yaşamasına izin vermek için uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına saygı göstererek hareket etmeliyiz. Aksi takdirde Fransa'nın otoritesine, itibarına ve imajına zarar vereceğiz ve bu bölgede yıllarca süren diplomatik çabalar sonrasında edindiğimiz dostlar ve müttefiklerimizi yok edeceğiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN