Trump: Karabağ’daki ateşkesin bozulması hayal kırıklığı yaşattı

Trump: Karabağ’daki ateşkesin bozulması hayal kırıklığı yaşattı

ABD Başkanı Trump, Dağlık Karabağ’daki ateşkesin Ermenistan'ın Azerbaycan’a düzenlediği saldırının ardından bozulmasıyla hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Reuters’in aktardığına göre ABD Başkanı Donald Trump, Dağlık Karabağ’da ABD aracılığıyla gerçekleşen Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki geçici insani ateşkesin bozulmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. 

Habere göre Trump, “Bunu gördüğün zaman hayal kırıklığına uğruyorsun. Ülkeler bunu uzun süredir yaptıklarında olacağı budur” ifadelerini kullandı. 

Daha önce Trump, New Hampshire’daki seçim konuşmasında, Dağlık Karabağ’daki çözüm sürecini ‘kolay durum’ olarak niteleyerek, “Bunu hallederiz. Ne yapacağını biliyorsan kolaydır” ifadelerini kullanmıştı.

ATEŞKESİ YİNE ERMENİSTAN İHLAL ETTİ  

Moskova'nın ardından ABD’de de kurulan ateşkes masası yine Ermenistan’ın ihlali ile son buldu.    

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, Ermenistan'ın ateşkesi yine ihlal ettiğini açıklayarak "Saat 08.00'den bu yana Azerbaycan şehirlerine 200'den fazla top atışı yapıldı" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN