Son dakika! Trump'tan Dağlık Karabağ açıklaması: Kolay çözeriz

Son dakika! Trump'tan Dağlık Karabağ açıklaması: Kolay çözeriz

Son dakika haberi... ABD Başkanı Trump, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmayı kolay bir şekilde çözeceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, New Hampshire’daki seçim konuşmasında, “Bunu çözeriz. Buna ‘kolay durum’ derim ben. Bunu hallederiz. Gidin ve halkınıza söyleyin. Ermenistan. Neden olmasın? Ne yapacağını biliyorsan kolaydır” ifadesini kullandı. 

Daha önce Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’da ateşkes ilan etmeyi kabul ettiği, ABD’nin Azerbaycan’ı da ikna etmeye çalıştığını dile getirmişti. 

“ÇOK İYİ İLERLEME VAR” 

Trump, geçtiğimiz gün Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının Washington'da Mike Pompeo ile görüşmeler gerçekleştirmesinin ardından da açıklama yaptı. Trump, toplantılarla ilgili "Bakalım ne olacak. Bu anlamda çok iyi ilerleme olduğunu düşünüyorum" dedi.   

RUSYA’DAN AÇIKLAMA: HENÜZ BİLMİYORUZ  

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Trump’ın Karabağ görüşmelerinde ilerleme kaydedildiği yönündeki ifadesiyle ilgili, "Biz henüz bilmiyoruz" dedi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN