Erdoğan ve Putin Dağlık Karabağ'ı görüştü

Erdoğan ve Putin Dağlık Karabağ'ı görüştü

Reuters haber ajansının haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Dağlık-Karabağ gerilimindeki son durumu görüştü. Putin görüşmede, Dağlık Karabağ'a Orta Doğu'dan savaşçılar gittiğini iddia etti.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dağlık Karabağ meselesinin ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Orta Doğu'dan savaşçıların Dağlık Karabağ sorununa katılımının artmasıyla ilgili endişelerini dile getirdiğini söyledi.

Haberde ayrıca liderlerin görüşmede Suriye ve Libya'daki son durumu ele aldıkları da kaydedildi.

ÇAVUŞOĞLU AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANI'NI ARADI

Putin'le Erdoğan arasında yapılan görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’la görüşmesi dikkat çekti. Görüşmede Yukarı Karabağ konusu ele alındı.

ERMENİSTAN ORDUSU TERTER'E SALDIRDI

Ermenistan ordusu insani ateşkes ihalelerini sürdürerek, Azerbaycan’ın Terter bölgesine ateş açtı.

Ermenistan ordusu, insani ateşkes ihlallerini sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun yerel saatle 07.30 sıralarında Terter bölgesine top bataryaları ve roketatar sistemleriyle ateş açtığı belirtildi.

BÖLGEDE DÜN YAŞANAN GELİŞMELER

ERMENİSTAN AZERİ KÖYÜNÜ MİSKET BOMBASIYLA VURDU

Ermenistan'ın 3'üncü defa insani ateşkesi ihlal ederek, Azerbaycan'ın Berde kentine bağlı Karayusuflu köyünü misket bombasıyla vurduğu saldırıda 4 kişi öldü, 13 kişi de yaralandı. Karayusuflu köyünde ikamet eden ve saldırıda hayatını kaybeden Ofeliya Caferova'un akrabaları naaşının başında ağıtlar yaktı.

1.jpg

TRUMP: ATEŞKESİN BOZULMASI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

ABD Başkanı Donald Trump, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ateşkesin bozulmasına ilişkin, "Bunu görmek hayal kırıklığı." yorumunda bulundu. 

Trump, Michigan eyaletinde düzenleyeceği miting için uçağına binmeden önce Andrews Hava Üssü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, "Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki ateşkesin bozulmuş olmasından dolayı hayal kırıklığına uğradınız mı?" sorusu üzerine Trump, "Azerbaycan ve Ermenistan iyi anlaşamıyor. Çok uzun süredir bu konuyla uğraşıyorlar. Evet ateşkesin bozulduğunu görmek hayal kırıklığı." ifadesini kullandı.

İŞGAL ALTINDAKİ DAĞLIK KARABAĞ'DA ASKERİ LİDER GÖREVDEN ALINDI

Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ’ın silahlı güçlerinin başında bulunan Celal Harutyunyan görevden alındı.

Dağlık Karabağ'ın sözde Ermeni yönetiminin başkanı Arayik Harutyunyan sosyal medya sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Celal Harutyunyan’ın Dağlık Karabağ’da yaralandığını ve bu nedenle görevinden alındığını belirtti.

Azerbaycan 27 Eylül'de başlattığı topraklarını işgalden kurtarma operasyonunda 4 şehir, 3 kasaba ve 170 köyü kurtarmıştı. 

ERMENİSTAN SİVİL YERLEŞİM YERLERİNE FÜZEYLE SALDIRDI

Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti, 10 sivil yaralandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun Goranboy, Terter ve Berde illerine top ve füzelerle ateş açtığını duyurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Berde'ye atılan füze nedeniyle 4 sivilin yaşamını yitirdiğini, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 sivilin yaralandığını bildirdi.

Ermenistan Savunma Bakanlığının bugün "Azerbaycan'a sert şekilde saldıracağız" şeklinde açıklamada bulunduğunu hatırlatan Hacıyev, "Bununla onlar sivilleri, çocukları ve kadınları kastediyorlardı. Ermenistan savaş suçu işlemeye devam ediyor." ifadesini kullandı.

Azerbaycan Başsavcılığı da saldırıda hayatını kaybedenlerden ikisinin kadın, birinin ise 7 yaşındaki kız çocuğu olduğunu açıkladı.

ATEŞKES 26 EKİM'DE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİ

ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı, Dağlık Karabağ'da insani amaçlı geçici ateşkes 26 Ekim'de yerel saatle 08.00'de yürürlüğe girmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN