Azerbaycan, Ermenistan'a ait 2 Su-25 savaş uçağını düşürdü

Azerbaycan, Ermenistan'a ait 2 Su-25 savaş uçağını düşürdü

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan Hava Kuvvetleri'ne ait Rus yapımı 2 Su-25 savaş uçağını düşürdü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yerel saatle 13.18  ve 13.20 civarında cephenin Gubadlı istikametinde Ermenistan'a ait Rus yapımı 2 Su-25 savaş uçağının Azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, iki uçağın da Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği kaydedildi. 

ERMENİ ORDUSUNA AİT TANK VE FÜZE SİSTEMLERİ İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, çatışmaların ağırlıklı olarak cephenin Hocavend, Fuzuli ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.

Cephenin farklı bölümlerinde Ermenistan ordusuna ait 2 T-72 tankı, 2 Grad füze sistemi, 14 farklı tipte topu, birkaç karakol ve 6 otomobilin imha edildiği ve çok sayıda askeri personelin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Cephenin, Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu vurgulandı.

ERMENİSTAN'IN SİLAHLARI RUSYA'DAN

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’ı işgalden kurtarmak için yürüttüğü süreçte "tarafsız ara buluculuk" rolü üstlenmek isteyen Rusya, Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) raporuna göre son 5 yıldır Ermenistan’ın temin ettiği askeri ekipmanların yüzde 94’ünü tedarik ettiği ortaya çıktı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN