Azerbaycan cephede ilerliyor: 8 köy daha kurtarıldı

Azerbaycan cephede ilerliyor: 8 köy daha kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgali altındaki 8 köyün kurtarıldığını açıkladı.

Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ ve çevresindeki şehirleri tek tek geri alan Azerbaycan, cephedeki başarılarına devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Aliyev, Twitter'dan kurtarılan son bölgeleri açıkladı.

Aliyev güzel haberi şu ifadelerle verdi: "Muzaffer Azerbaycan ordusu; Cebrail'in Çaprand, Hacı İsaklı ve Goşa Bulak, Zengilan'ın Dere Giletağ ve Büyük Giletağ, Gubadlı'nın Işıklı, Murathanlı ve Milanlı köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ, Azerbaycan'dır"

MSB'DEN PAYLAŞIM

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı da ele geçirilen yerleşim yeri sayısının 193 olduğunu şu paylaşımla duyurdu: "Kahraman Azerbaycan Ordusu, cephede gücünü ve kabiliyetlerini ortaya koyarak işgal altındaki öz topraklarını kurtarmaya devam ediyor. Başarılı taaruz harekâtlarıyla Ermenistan Ordusu'ndan kurtarılan yerleşim yeri sayısı 193 oldu"

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise cephenin çeşitli yönlerinde 00.30 ve 02.25 saatleri arasında Ermenistan'a ait 4 "Grad" çok namlulu roketatar sisteminin imha edildiği açıkladı.

SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Zangilan bölgesinde Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağının Azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, uçağın Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN