Son dakika! Azerbaycan ordusu Şuşa’ya girdi

Son dakika haberi... Azerbaycan ordusunun, Dağlık Karabağ'daki kritik kent Şuşa’ya girdiğine ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Aliyev, bölgedeki son durumla ilgili "Bir nefes kadar yakınız" açıklamasını yapmıştı.

Azerbaycan, 3 kez masaya oturduğu halde her seferinde ateşkesi ihlal ederek, sivilleri hedef alan Ermenistan’a karşı direnişe devam ediyor. Son olarak Azerbaycan ordusu, yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine büyük kayıplar verdirdiklerini duyurmuştu.  

İşgale karşı ilerleyiş devam ederken, sosyal medyada paylaşılan yeni görüntülerde Şuşa'ya girildiği kaydedildi. Daha önce Dağlık Karabağ'ın "kalbi" olarak nitelendirilen Şuşa'nın 3 taraftan kuşatıldığı duyurulmuştu. 

"BİR NEFES KADAR YAKINIZ"

AK Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım'ın başkanlık ettiği bir heyet Bakü'de Aliyev'i ziyaret etmişti. Yıldırım'ın "Şuşa'da durum nedir?" sorusunu Aliyev, "Şuşa'ya bir nefes kadar yakın Azerbaycan ordusu... Arazi koşullarından dolayı çok dikkatli davranarak hareket ediyoruz" cevabını vermişti. 

BİR ERMENİ SAVAŞ UÇAĞI DAHA DÜŞÜRÜLDÜ 

Ermeni güçlerine karşı kazanılan zaferlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Azerbaycan'ın Ermenistan'a ait bir SU-25 uçağının daha düşürüldüğünü açıkladı. Böylece düşürülen uçak sayısı 7 oldu.  

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki öz topraklarını kurtarmak için kahramanca ve fedakârca mücadeleye devam ediyor. Ermenistan'a ait saldırı hazırlığındaki bir SU-25 uçağı daha düşürüldü. Böylece Ermenistan'a ait düşürülen uçak sayısı 7 oldu."  

CEPHEDE SON DURUM 

Kritik bölgelerde ilerleyişi sürdüren Azerbaycan ordusu Cebrail, Zengilan ve Gubadlı'da 7 köyü daha Ermenistan işgalinden kurtardı. Cebrayıl rayonunun; Mirek ve Kavdar köyleri, Zengilan rayonunun Meşedi İsmayıllı ve Şefibeyli Gubadlı rayonunun; Başarat, Garakişiler ve Garacallı köylerini Ermenistan'dan geri aldı.  

  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN