Üniversiteler ne zaman açılacak? 2020 üniversitelerin açılış tarihi

Üniversiteler ne zaman açılacak? 2020 üniversitelerin açılış tarihi

MEB’in şartların uygun olması hâlinde okulların 31 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla açılabileceğini duyurmasının ardından gözler, üniversitelerin ne zaman açılacağına çevrildi. Koronavirüs salgını sebebiyle uzaktan eğitime geçilen Türkiye’de üniversitelerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu.

İlkokul ve lise seviyesindeki okulların 31 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla açılması kararlaştırıldı. Her dönem birbirlerine yakın tarihlerde açılan ilkokul, lise ve üniversiteler, bu yıl koronavirüs salgınından dolayı muallakta. Uzun zamandır okula gitmeyerek, online olarak dersleri gören ve sınavlara giren öğrenciler, okullarını bir hayli özledi. Birçok öğrenci sosyal medyada, ‘’Üniversiteler ne zaman açılacak?’’ sorusuna şimdiden yanıt arıyor.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Normal koşullarda her sene eylül ayı itibarıyla açılan üniversitelerin bu seneki açılış tarihleri ile ilgili henüz net bir bilgi paylaşılmadı. Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ikinci dönemin online olarak tamamlandığı üniversitelerin ne zaman açılacağına dair Yükseköğretim Kurumu’ndan (YÖK) net bir bilgi gelince, haberimizde yer alacak.

UZAKTAN ÖĞRETİMLE VERİLEBİLECEK DERS SEVİYESİ YÜZDE 40'A ÇIKARILDI

Geçtiğimiz günlerde koronavirüsle mücadelede "yeni normal" dönemde, yükseköğretim sistemini yarınlara, üniversiteleri küresel değişim ve yeni döneme hazırlayabilmek, uluslararası rekabete sokabilmek adına bazı yenilikçi düzenlemeler yaptıklarını beyan eden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, mevzuata göre üniversitelerin, örgün programlarında bulunan derslerin yüzde 30'una kadarını uzaktan öğretim yardımıyla verebildiğine işaret ederek, buna karşın bu orana yakın olan üniversitenin bulunmadığını ifade etti.

Bu durumun, dijital imkanların kullanılması yolunda güçlü iradeye sahip kurumların bile destek,yönlendirme ve teşviğe ihtiyaç duyduğunu gösterdiğini anlatan Saraç, bu doğrultuda yükseköğretim kurumlarının, önümüzdeki süreçlere hazırlayabilmek, dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla ders vermelerine ilişkin çalışmalarını ve hazırlıklarını desteklemek için yükseköğretim kurumlarında uzaktan öğretim yoluyla ders verilmesi ile ilgili önemli kararlar alındığını duyurdu.

Buna göre, ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyesindeki örgün programlarda uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek ders oranının yüzde 40'a yükseltildiğini vurgulayan Saraç, bu şekilde dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan karma öğretim modeline diledikleri takdirde üniversitelerin de geçebileceğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN