Ünlü profesör deprem olmayacak o bölgeyi açıkladı! 500 yıl en güvenli yer olacak: Deprem korkusuyla uyuyanlar dikkat!

Ünlü profesör deprem olmayacak o bölgeyi açıkladı! 500 yıl en güvenli yer olacak: Deprem korkusuyla uyuyanlar dikkat!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerle ilgili olarak, "Kahramanmaraş önümüzdeki 500 yıl için en güvenli yerdir. 500 yıl içinde o büyüklükte bir deprem olması beklenmemektedir" şeklinde konuştu. İşte ayrıntılar...

Melikgazi Belediyesi ve Kandilli Rasathanesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Depremde Bildiklerimiz, Bilmediklerimiz" semineri, deprem konusunda vatandaşların bilgi sahibi olmasını amaçlayan önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Seminere, deprem araştırmaları konusunda uzman olan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve AFAD Kayseri İl Müdürü Osman Atsız gibi konusunda deneyimli isimler katıldı. Seminerde, deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler, güvenli bölgeler, afet malzemeleri, acil durum planlaması gibi konular hakkında bilgiler verildi ve vatandaşların soruları yanıtlandı. 

UZMAN İSİM GEREKLİ ÇALIŞMALARIN BAŞLATILDIĞINI SÖYLEDİ

deprem

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kandilli Rasathanesi işbirliğiyle düzenlenen "Depremde Bildiklerimiz, Bilmediklerimiz" seminerinde yaptığı açılış konuşmasında, depremlerin hepimizi derinden etkilediğini ve üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için çalışmalar başlattıklarını belirtti. İmar planı revizyonundan yapılaşmaya, zemin etütlerinden jeolojik tespitlere kadar birçok çalışmanın masaya yatırıldığını ve kısa, orta ve uzun vadede bu konuların konuşulacağını söyledi. 

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, insanların depremlerle ilgili psikolojilerine değinerek, "AVM'ler gibi yerlere giremezsiniz. Küçük bir deprem bile büyük bir deprem mi olacak, sona mı erecek, yarın bir deprem mi olacak endişeleriyle karşı karşıya kalıyorsunuz. İnsanlar artık eskiden umursanmayan 2.9 şiddetindeki depremleri bile 'acaba büyük bir deprem mi geliyor?' diye düşünüyorlar" dedi.

SON 500 YILIN EN GÜVENLİ ŞEHRİ KAHRAMANMARAŞ

kahramanmaraş

Prof. Dr. Haluk Özener, insanların deprem psikolojisiyle başa çıkması gerektiğini söyleyerek, Kayseri'nin deprem sıralamasında çok öncelikli bir yer olmadığını ve araştırmalarda da önde olmadığını belirtti. Ayrıca, bir depremin ne zaman olacağına dair kesin bir tarih vermenin yanlış olduğunu ifade eden Özener, Kahramanmaraş'taki son deprem nedeniyle herkesin oradan kaçtığı yönündeki bir soruya da yanıt vererek, önümüzdeki 500 yıl için en güvenli yerin Kahramanmaraş olduğunu ve bir daha o büyüklükte bir depremin olması için 500 sene geçmesi gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN