Urla'da 2 günde 4 yunus öldürüldü

Urla'da 2 günde 4 yunus öldürüldü

İzmir’in Urla ilçesinde 2 günde 4 yunus vurularak öldürüldü. Yunusların balıkçılar tarafından vurulduğu ileri sürülürken, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, “Yunuslara bile kurşun atabilecek kadar tehlikeli insanların aramızda dolaştığını görüyoruz” dedi.

İzmir’in Urla ilçesinde 2 günde 4 yunus vurularak öldürüldü. Yunusların balıkçılar tarafından vurulduğu ileri sürülürken, vurulan bir yunus Urla Belediyesi ekipleri tarafından iş araçlarıyla görüldü.

HAYTAP'tan olaya tepki geldi. Basın Sözcüsü Şule Baylan, yunusların kurşunlanarak öldürüldüğüne dikkat çekerek, “Şu anda kimin yaptığı bilinmiyor. Ancak yunuslara bile kurşun atabilecek kadar tehlikeli insanların aramızda dolaştığını görüyoruz” dedi.

Türkiye’de yerleşik duruma gelen balık çiftlikleri olduğunu kaydeden Baylan, “Biz onlara balık mezbahaları diyoruz. Yunusların istenmemesinin sebebi balıkçı ağlarını parçalamalarından dolayı. Aslında onların hakkı olan, doğal yaşamlarını sürdürebilmesi için yemesi gereken balıklar maalesef onlar yerine insanlara verildiği için, yunuslarda balık mezbahalarının ağlarının içlerine girmeye çalıştıkları için pek istenmiyorlar” diye konuştu.

Emniyetin olayı araştırdığını belirten Baylan, şunları vurguladı: “Bu şiddetin durması gerekiyor. Hayvanla başlayıp insanlara kadar giden bir durum. Ülkemizde av turizminin olması da birçok şeyi kutsuyor. Hayvanı silahla öldürmenin büyük bir başarı olduğu imajı verilmekte. En son yapılan av ihaleleri de bu yöndeydi. Bir an önce hayvan hakları yasasının çıkmasını istiyoruz. Bu şekilde hayvana uygulanan şiddetle birlikte kadınlara ve çocuklara uygulanan şiddetinde engellenebileceğini düşünüyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN