Uzmanı cevap verdi! Botlarla koca gemi nasıl rehin alındı?

Uzmanı cevap verdi! Botlarla koca gemi nasıl rehin alındı?

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisi Güven, kaçırılan Türk gemisinin ardından “Botla gemi nasıl kaçırılır?” eleştirilerine cevap verdi. Bir kaptan çocuğu olduğunu hatırlatan Güven, korsanların botlarla gemiye yaklaştıktan sonra patlayıcı yerleştirdiğini ve dediklerini yapmamaları durumunda bu bombaları patlatacaklarını söylediklerini aktardı.

KARAR.COM | YASİN ARSLAN

Gine açıklarındaki M/V Mozart isimli Türk gemisi Nijeryalı korsanların saldırısına uğradı. Saldırıda mürettebattan 1 kişi yaşamını yitirirken 15 kişi de kaçırıldı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “15 denizcimizin salimen Türkiye'ye dönmesi için tüm imkanlarımız seferber edilmektedir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gemi kaptanlarından biri ile telefon görüşmesi yaparak, kurtarma çalışmaları için yoğun çaba sarf edildiğini söyledi.  

Geminin botlarla kaçıldığının açıklanması üzerine eleştiriler artınca Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisi Savaş Güven, merak konusu olan “Botla koca gemi nasıl rehin alınır?” sorusuna cevap verdi. 

Babasının bir gemi kaptanı olduğunu belirten Güven, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama, eleştirilere ilişkin “Lütfen yazdıklarımı okuyup empati yapmaya çalışın” uyarısında bulundu.  

“KOCA GEMİ BOTLA NASIL REHİN ALINIR?” 

Paylaşımına “4 kişi zodyak botla koca gemiyi nasıl mı rehin alıyor?” sorusuyla başlayan Güven, cevabı adım adım örneklerle verdi.  

Güven, zodyak botların gemiye oranla çok hızlı ve manevralı hareket edebildiğini ifade ederek, gemiye yaklaşan korsanların geminin dört bir yanına bomba yapıştırdığını aktardı.  

“GEMİ GÖVDESİNE BOMBA YERLEŞTİRİP, ATEŞ AÇIYORLAR” 

Korsanların daha sonra, deniz telsizi ile gemi ismini çağırarak gemi gövdesine bomba yerleştirdiklerini ve geminin durmaması halinde bombayı patlatacaklarını söylediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:  

Geminin köprüüstüne (kaptan köşkü) ateş açıyorlar. Kancalar atarak gemi güvertesine tırmanıyorlar.  

Güverteden doğruca yaşam mahalli kaportasına gidip içeri girdikten sonra ikiye üçe ayrılıp birinci grup köprüüstüne, ikinci grup makine dairesine, üçüncü grup ise kamaralara dalıp personeli zorla alıkoyuyorlar. Karşı koyan olursa şiddet uygulamaktan geri durmuyorlar. 

“KENDİMİZİ BİR YERE KİLİTLEMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK” 

Yazdıklarının bir senaryo ya da bir oyundan kesit olmadığını hatırlatan Güven, “Ben kaptan çocuğuyum, gemide büyüdüm ve denizci oldum. Gemide asla ve asla kendinizi korsanlara karşı savunamazsınız. Onların silahları var bizim tork anahtarımız. Kendimizi bir yerlere kilitlemekten başka çaremiz yok” ifadeleriyle saldırıda neler yaşandığını aktardı.  

Güven, eleştirilere ilişkin “Lütfen yazdıklarımı okuyup empati yapmaya çalışın ve bir daha düşünün” uyarısında bulunarak, “Namlunun ucunda köprüüstünde yere yatırılmışsın gözün kapalı halde, kamaranda yatağının başındaki aile fotoğrafını son bir kez getiriyorsun gözünün önüne, dünyanın bir ucunda sevdiklerine hasret!” sözleri ile gemi personelinin içinde bulunduğu zor anları gözler önüne serdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN