Vahim iddia: Savcı 'ifadesini alın, serbest bırakın' talimatı verdi

Vahim iddia: Savcı 'ifadesini alın, serbest bırakın' talimatı verdi

Çubuk Savcılığı'nın Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı olayının faili Osman Sarıgün hakkında gözaltına alınmasının ardından "İfadesini alın serbest bırakın" talimatı verdiği iddia edildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırının faili Osman Sarıgün hakkında gözaltına alındıktan sonra savcılığın "İfadesini alın serbest bırakın" talimatı verdiği iddia edildi.

Çubuk Cumhuriyet Savcısı Ercan Poyraz, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na saldırı olayından bir gün sonra yumrukçu Osman Sarıgün hakkında “yakalama müzekkeresi” düzenledi.

"İFADESİNİ ALIN SERBEST BIRAKIN"

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Savcı Poyraz, yazıda Sarıgün’ün “Terör örgütü üyesi olmak” suçundan ifadesinin alınması ve ardından serbest bırakılması talimatını verdi. Savcılığın, olayın perde arkası henüz netleşmeden, terörden alınmasını istediği Osman Sarıgün’e yönelik baştan “tutuklamama iradesini” gösterdiği iddia edildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Nisan’da Çubuk’a bağlı Akkuzulu köyünde Şehit Er Yener Kırıkcı’nın cenaze töreni sırasında kalabalık bir grup tarafından linç edilmek istenmişti. Korumaları ve partilileri tarafından bir eve götürülen Kılıçdaroğlu, zırhlı polis aracıyla köyden çıkarılmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kılıçdaroğlu’na yumrukla saldıran Osman Sarıgün’le ilgili dikkat çeken bir yazısı ortaya çıktı. Buna göre Çubuk Savcısı Ercan Poyraz, ertesi günü 22 Nisan’da Osman Sarıgün hakkında yakalama müzekkeresi çıkardı. Yazıda, “şüphelinin suçu” bölümüne terör örgütü üyeliği suçunu düzenleyen TCK’nin 314/2 maddesi yazıldı.

TALİMAT ORTAYA ÇIKTI

Yazıda, “Sarıgün’ün yakalanması, yakalandığı andan itibaren 24 saat içinde Çubuk Başsavcılığı’nda hazır edilmesi, bu süre içinde hazır edilemeyecekse Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Çubuk Başsavcılığınca ifadesinin alınması için hazır edilmesi, bu da mümkün değilse şüpheliye en yakın Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesinin alınması ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılması” talimatı verildi.

Henüz deliller toplanmadan savcılığın Osman Sarıgün’le ilgili 'serbest bırakma' talimatı vermesi soru işaretlerine neden oldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN