Van şehitlerinin isimleri belli oldu mu? Van’da düşen uçakta şehitlerin adları

Van şehitlerinin isimleri belli oldu mu? Van’da düşen uçakta şehitlerin adları

Van'ın Gevaş ilçesinde saat 03.00 sıralarında keşif uçağı düştü. Gelen son dakika haberinin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artos Dağı’na çarparak kırıma uğrayan uçakta 7 emniyet mensubunun olduğunu ve hepsinin şehit duyurdu. Meydana gelen kaza sonucu Van şehitlerinin isimleri de sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

Hakkâri ve Van’da keşif uçuşu için 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü havalanan ve dönüş esnasında kule ile irtibatı kesilerek haber alınamayan ve ardından Artos Dağı’na çarparak kırıma uğrayan uçakta yer alan Van şehitlerinin isimleri belli oldu...

VAN’DAN KAHREDEN HABER: 7 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU

Van Ferit Melen Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Van'da bir keşif uçağının kırıma uğradığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van’dan kalkan 2’si pilot 7 emniyet personelini taşıyan insanlı keşif uçağının Gevaş civarında gözden kaybolduğunu aktardı. Saat 3 civarında da uçağın Artos dağına çarparak kırıma uğradığını ve 7 polisimizin şet olduğunu paylaşan Soylu, Artos Dağı'nın 2 bin 200 rakımına uçağın çarparak kırıma uğradığını, 2'sinin pilot olmak üzere toplamda 7 kahraman polisimizin şehit düştüğünü yineledi.

OLAYIN TÜM GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYIN

"DÖNÜŞ YOLUNDA RADARDAN KAYBOLDU"

Saat 22.32 sularından en son Van’ın Başkale ilçesi üzerindeyken kuleyle irtibatın sağlandığını söyleyen Soylu, uçağın dönüş yolunda olduğunu bildirdiği bilgisini paylaşarak, ardından 22.45 civarında ise radar ve iletişim tespitinin tamamen kesildiğini belirtti.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

VAN’DA KAÇ ŞEHİDİMİZ VAR?

Pazartesi gütü itibarıyla Hakkâri ve Van’da keşif ve gözetleme göreviyle bulunan 2015 model insanlı keşif uçağı olarak envanterde kayıtlı olan uçağın, 15 Temmuz saat 18.35 sıralarında tekrardan keşif ve gözetleme yapabilmek için teminen Van Ferit Melen Havalimanı’ndan kalktığını ifade eden Soylu, için 2'si pilot olmak üzere toplam 5 personelle beraber 7 emniyet mensubunun olduğunu anımsattı.

VAN’DAKİ KEŞİF UÇAĞI NASIL DÜŞTÜ?

15 Temmuz 2020’de Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM-809 kuyruk numaralı İnsanlı Keşif uçağının Van ve Hakkâri kentlerini keşif ve gözetlemeye yönelik yaptığı çalışmalarda görev almak üzere Van Ferit Melen Havalimanından görev bölgesine intikal için 15 Temmuz 2020 saat 18.34'te havalandığını duyuran Emniyet Genel Müdürlüğü, görevini bitirmelerinin ardından Van Ferit Melen havalimanı ile alçalış için irtibata geçmesinin arkasından saat 22.45’ten itibaren Van Ferit Melen havalimanı kontrol sahası içerisinde Radar ve Telsiz Temasının kaybedildiği vurgulandı.

İnsanlı Keşif Uçağının Artos Dağına çarparak kırıma uğradığı kaza sonucu 7 emniyet personeli kahramanın şehit olduğu duyurulurken, Türk halkına başsağlığı dilendi.

VAN ŞEHİTLERİNİN İSMİ BELLİ OLDU MU?

Van’da Artos Dağı’na çarparak kırıma uğrayan uçakta yer alan 7 emniyet personelimizin isimleri belli oldu.

Van'da, keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Onur Ramazan Bayram'ın (30) Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki ailesine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin Soğuksu Mahallesi'ndeki babaevine gelen Kaymakam Abdullah Uçgun, acı haberi anne Semra ve baba Nail Bayram'a verdi.

Bayram ailesinin evi ile sokağa Türk bayrağı asıldı.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Keşif ve gözetleme faaliyeti icra eden uçağın Artos Dağı'na çarpması sonucu Alaşehir nüfusuna kayıtlı polis memuru Onur Ramazan Bayram'ın şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim."

Van'da, keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu şehit olan Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın İzmir'in Torbalı ilçesindeki ailesine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin Ayrancılar Mahallesi'ndeki evine gelen Kaymakam Ercan Öter, acı haberi baba Mustafa Güzelay'a verdi.

Güzelay ailesinin evine ve sokağa Türk bayrağı asıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN