Van’da okullar tatil mi? Gözler Van Valiliği'nden gelecek son dakika tatil haberinde

Van’da okullar tatil mi? Gözler Van Valiliği'nden gelecek son dakika tatil haberinde

Son dakika haberleri! 3 Ocak Van'da kar tatili var mı? Van yarın okullar tatil mi? Yoğun kar yağışı ve dondurucu hava tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Öğrenciler ve veliler Van'da yarın okullar tatil mi sorusunu araştırıyor. Peki Van yarın okullar tatil mi? 3 Ocak Van'da kar tatili var mı? Van Valiğinden yapılan açıklamanın detayları haberimizde...

Haberimizde Van yarın okullar tatil mi? sorusunun yanıtı haberimizde. Son dakika haberlerini ve 3 Ocak Van'de kar tatili ile ilgili son dakika açıklamalarını tatil haberi bekleyenler için derledik. İşte Van'da okulların tatil olup olmadığına dair detaylar...

Van ve çevresinde etkili olan kar yağışı hayata olumsuz yönde etkiliyor. 237 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkili olduğu Hakkari merkezde ise, ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edildi. Van ve ilçelerinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 237 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapanan mahalle ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Kar yağışının etkili olduğu Hakkari merkezde ise, kar kalınlığı kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde de 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bugün için ara verildi.

BAHÇESARAY'DA OKULLARA KAR TATİLİ

VAN'ın Bahçesaray  ilçesinde  etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle, eğitime-öğretime bugün için ara verildi. Van ve çevresinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etikiledi. Kar yağışı nedeniyle  Bahçesaray ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edildi.

BİTLİSTE EVLER KAR ALTINDA KALDI 

Bitlis’te günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapanırken, tek katlı evler ise kara gömüldü. Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi. 200 köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, hava sıcaklığında da hissedilir derecede düşüş yaşandı. Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar alınlığının şehir merkezinde 1 metre, yük kesimlerde ise 1,5 metre olduğu bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle İl Özel İdaresi, Bitlis Belediyesi ve Karayolları ekipleri de karla mücadele çalışmalarına devam aralıksız devam ediyor. Kış mevsiminin çetin geçtiği ve Türkiye'de en fazla kar yağışı alan illerin başından gelen Bitlis'te, günlerdir devam eden yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışının yoğun yaşandığı Bitlis merkeze bağlı Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki tek katlı evlerle arabalar kar altında kaldı. 

19-01/03/van-yarin-okullar-tatil-mi-son-dakika-haberleri.jpg

HAKKARİ KAR YAĞIŞI YOLLARI KAPADI

HAKKARİ’de iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 322 köy ve mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Kentte iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari merkeze bağlı 21 köy, 44 mezra, Yüksekova ilçesinde 60 köy, 77 mezra, Çukurca ilçesinde 6 köy, 13 mezra, Şemdinli ilçesinde ise 20 köy ve 81 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapanan köy ve mezra yollarını açmak için çalışma başlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN