Son dakika haber: Hakkari il ve ilçelerinde okullara kar tatili

Son dakika haber: Hakkari il ve ilçelerinde okullara kar tatili

Hakkari’de yarın okullar tatil mi? Ülkemizde görünen yoğun kar yağışı günler geçtikçe şiddetini arttırmaya devam ediyor. Şiddetlenen yağışlar sonrasında kar tatili haberleri gelmeye başladı. Velilerin ve öğrencilerin gözü kulağı gelecek son dakika haberlerinde. Peki Hakkari'de yarın okullar tatil mi? 4 Ocak'ta kar tatili var mı? Hangi ilçeler tatil oldu? İşte Hakkari hava durumu ve kar tatili ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde...

Hakkari'de yarın okullar tatil mi? Hakkari Belediyesi karla mücadele ekibi, ağır kış şartlarında rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Veliler ve öğrencilergelecek olan kar tatili haberini bekliyordu. Peki Hakkari'de yarın okullar tatil mi? 4 Ocak'ta kar tatili var mı? Hangi ilçeler tatil oldu? Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü gelen uyarılardan sonra resmi internet sitesinden kar tatili açıklamasını yaptı. İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar. 

HAKKARİ ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün öğleden sonrası için tatil edildi.

Hakkari, Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisin artırması, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu Hakkari kent merkezi ile kar kalınlığının yaklaşık yarım betreyi bulduğu Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da bugün öğleden sonrası için ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
Yetkililer, bölgedeki kar yağışını süreceğini, kapalı olan köy yollarının açılması için de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

19-01/03/hakkaride-yarin-okullar-tatil-mi-4-ocakta-kar-tatili-var.jpg

VAN'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU 

Van'da bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları, saat 11.30'daki İstanbul- Van seferini iptal etti. Kar yağışının zaman zaman sürdüğü kentte kar kalınlığı ise 7 santimetreyi buldu. 18 mahalle ve mezranın yolu da ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı olan mahalle ve mezra yollarını açmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Hakkari Belediyesi karla mücadele ekibi, ağır kış şartlarında rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediye karla mücadele ekibinin akşam saatlerinde başlayan çalışmaları, gündüz saatlerinde de ağırlıksız olarak devam etti. 15 değişik mahalle yolunu ulaşıma açan ekipler, daha sonra çarşı merkezinde biriken kar yığınlarını iş makinelerinin yardımıyla toplayarak şehir dışına çıkarttılar. Yoğun bir kış mesaisi geçiren belediye ekipleri, 10 iş makinesi ve 20 personelle çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalardan memnun olduklarını belirten vatandaşlar ise, kent merkezinde kar kalınlığının 1 metre 30 santimetre, yüksek kesimlerde ise 3 metreyi aştığını belirterek, çalışmalardan dolayı belediye ekiplerini kutladıklarını ifade ettiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN