Vergi rekortmeni Gönenç Gürkaynak ne iş yapıyor? Gönenç Gürkaynak kimdir? Vergi açıklaması yaptı

Vergi rekortmeni Gönenç Gürkaynak ne iş yapıyor? Gönenç Gürkaynak kimdir? Vergi açıklaması yaptı

2018 yılı vergi rekortmenleri listesinde 9. sırada yer alan Gönenç Gürkaynak'ın ne iş yaptığı ve kim olduğu merak konusu oldu. İstanbul ve New York barolarına kayıtlı avukatlık yapan Serra Gürkaynak ile evli olan ve uluslararası alanda avukatlık yapan Gönenç Gürkaynak hakkında merak edilen soruların yanıtı haberimizde...

Gönenç Gürkaynak 2018 yılı vergi rekortmenleri listesine 9. sıradan giriş yaptı. Gönenç Gürkaynak’ın vergi rekortmenleri arasında yer almasının ardından ne iş yaptığı ve kim olduğu merak konusu oldu. 

Avukat Gönenç Gürkaynak Hukuk danışmanlığı ve temsil faaliyetleri alanında hizmet veriyor. Mustafa Rahmi Koç, Ali İsmail Sabancı gibi isimler arasında yer alan Gürkaynak konu ile ilgili açıklama da yaptı. 

Uluslararası alanda avukatlık yapan Gönenç Gürkaynak, 2017 yılı vergi listesine de girmişti. Peki Gönenç Gürkaynak kimdir? İşte detaylar...

19-11/21/gonenc-gurkaynak-3.jpg

GÖNENÇ GÜRKAYNAK KİMDİR?

1976 yılında Ankara'da doğan Gönenç Gürkaynak, bugün 55 hukukçunun İstanbul'da beraber çalıştıkları ELİG Lokmanhekim Gürkaynak Ortak Avukat Bürosu’nun kurucu ortağıdır.

Hala ELİG Lokmanhekim Gürkaynak Ortak Avukat Bürosu'nda yürüttüğü avukatlık faaliyetinin yanı sıra Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Gürkaynak, daha önce de vergi rekortmenleri listesinde yer almıştı.

1998'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans öğrenimini dereceyle tamamladıktan sonra İstanbul Barosu mensubu olarak İstanbul’da avukatlığa başlayan Gönenç Gürkaynak, daha sonra Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde (Harvard Law School) bir yandan hukuk yüksek lisans derecesini aldı bir yandan da asistan olarak akademik çalışmalarını yürüttü.

NEW YORK'TA AVUKATLIK YAPMAYA BAŞLADI

New York Barosu'na kabul edilmesini takiben New York'ta avukatlık mesleğini icra eden Gürkaynak'ın 2001 yılında "Hukuk ve Ekonomi (Law & Economics)" disiplinini Türkiye’de takdim ettiği ilk kitabı Türk Rekabet Kurumu yayını olarak bu esnada yayınlanmıştır.

2005'TE TÜRKİYE'YE GELDİ

Gürkaynak, 2004'te avukat olarak İngiltere ve Galler Barosu'na kabul edilerek Solicitor unvanı aldı. Brüksel’de avukatlık mesleğini icra ettikten sonra 2005'te Türkiye’de avukatlığa ve akademisyenliğe devam etti.

19-11/21/gonenc-gurkaynak-4.jpg

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLARAK ÇALIŞTI

Gönenç Gürkaynak, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde dönem dönem lisans ve lisans üstü düzeyinde farklı dersler açıp yürütmüş ve bu sürenin tamamında her dönem Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde daimi olarak öğretim görevlisi vazifesi üstlenerek lisans ve lisans üstü düzeyde dersler vermiştir.

19-11/21/gonenc-gurkaynak-5.jpg

AKADEMİK ÇALIŞMALAR YAYINLADI

Biri Türkçe biri İngilizce iki yayınlanmış kitabının yanısıra, özellikle "rekabet hukuku", "internet hukuku", "yolsuzlukla mücadele mevzuatı ve politikaları", "hukuk ve ekonomi", "ifade özgürlüğü" ve "kamu hukukunun ekonomi politiği" alanlarında uluslararası ve ulusal mecralarda 100'ü aşkın akademik çalışma yayınlamış ve 200'ü aşkın uluslararası ve ulusal akademik konferansta yurt içinde ve yurt dışında bu konularda konuşmacı olmuştur.

19-11/21/gonenc-gurkaynak-2.jpg

Gönenç Gürkaynak, İstanbul ve New York barolarına kayıtlı avukatlık yapan Serra Gürkaynak ile evli...

GÖNENÇ GÜRKAYNAK'IN VERGİ REKORU AÇIKLAMASI

Listede isminin açıklanmasıyla birlikte Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gönenç Gürkaynak şu ifadelere yer verdi:

 "Gelir vergisi rekortmenleri arasında bu sene tüm Türkiye'de 9. olmuşum. Herkes vergisini benim gibi memnuniyetle kuruşu kuruşuna ödese, dolaylı vergilerle ihtiyaç sahiplerine yüklenileceğine, adil, objektif ve şeffaf kamu maliyesi politikası oluşturulsa, hep güzel günler görürüz.

Her yıl Türkiye'nin her iline 31000 ağaçlı ormanlar yapabileceğimiz kadar vergiyi gururla ödüyorum. Kamu kaynaklarını betona ayırdığımız kadar yeşile ayıracağımız güne dek gücüm kuvvetim yerinde kalır ve günün birinde vergimin yeşile de kullanıldığını görürüm diye ümit ediyorum.

Her yıl Türkiye'nin her iline okul yaptırabilecek gelir vergisini memnuniyetle başımla beraber veriyorum. O okullar yapılsın ki çocuklarımız adil ve şeffaf bir kamu maliyesi rejimi kursunlar. Vergi vermekte ve kamu kaynağını doğru kullanmakta yarışsınlar. Gönençli günler görelim."

19-11/21/gonenc-gurkaynak.jpg

KURUMSAL VERGİ REKORTMENLERİ

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2018 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Türkiye Geneli İlk 100 Sıralaması'nı da açıkladı. 

Buna göre, 2018'in Kurumlar Vergisi rekortmeni Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nı Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Petrolleri AO, İskenderun Demir ve Çelik AŞ, Ereğli Demir ve Çelik Fab. TAŞ, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü izledi.

Listenin ilk 10 sırasında 6 banka yer aldı. Listede bankacılığın yanı sıra doğal gaz, ham çelik üretimi ile metal tuzları ve temel inorganik kimyasalların imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren kurum ve şirketler ön plana çıktı.

Listedeki 70 kuruluşun geçen yıl 100 milyon liranın üzerinde kurumlar vergisi ödediği anlaşılırken, ilk 100'deki en düşük vergi tutarı 73 milyon 101 bin 60,31 lira oldu.  Rekortmenler listesinde ilk 100'e giren kurum ve şirketlerden 27'si ise isminin açıklanmasını istemedi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN