Vitrindeki kararmış gümüşleri bu yöntemle parlatın! Sadece yarım saate ihtiyacınız var: İlk günkü haline dönecek!

Vitrindeki kararmış gümüşleri bu yöntemle parlatın! Sadece yarım saate ihtiyacınız var: İlk günkü haline dönecek!

Gümüşleri kararan gümüş severleri sevindirecek bir haberimiz var. Bunu yaparsanız yarım saat sonrasında parıl parıl parlayan gümüşlere sahip olacaksınız. İşte ayrıntılar...

Gümüş takılar zamanla havadan etkilenerek kararabilir. Bu durum, gümüşün kükürtle birleşip gümüş sülfit oluşturması sonucu oluşan kimyasal bir reaksiyonla gerçekleşir. Ancak endişelenmeyin, kararan gümüşlerinizi kolayca eski haline döndürebilirsiniz! Bunun için yapmanız gereken tek şey, aşağıdaki yöntemi uygulamak:

GÜMÜŞLERİ PARLATMANIN PRATİK YOLU

gümüş

Gümüşlerinizi evde bulunan malzemelerle parlatmanın birkaç farklı yolu vardır. İşte deneyebileceğiniz bazı yöntemler:

Alüminyum Folyo ve Tuz: Bir kap içinde kaynar suya birkaç dilim alüminyum folyo ve 1-2 yemek kaşığı tuz ekleyin. Gümüşleri bu karışıma batırın ve yaklaşık 5-10 dakika bekletin. Sonra gümüşleri sudan çıkarın ve durulayın. Gümüşlerinizin parladığını göreceksiniz.

Karbonat ve Sirke: Bir kase içinde 1 yemek kaşığı karbonat ve 1/2 su bardağı beyaz sirke karıştırın. Karışımın köpürmesini bekleyin ve sonra gümüşleri bu karışıma batırın. Yaklaşık 2-3 dakika beklettikten sonra sudan çıkarın ve durulayın.

Limon Suyu ve Tuz: Bir kase içinde birkaç yemek kaşığı tuz ve limon suyunu karıştırın. Gümüşleri bu karışıma batırın ve yaklaşık 5 dakika bekletin. Daha sonra sudan çıkarın ve durulayın.

Bu sayede gümüşleriniz oldukça iyi durumda görünecektir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN