Volkswagen Türkiye yatırımında son durum ne? Volkswagen Türkiye fabrikası ne zaman açılacak?

Volkswagen Türkiye yatırımında son durum ne? Volkswagen Türkiye fabrikası ne zaman açılacak?

Geçtiğimiz yıl yeni fabrikasını Türkiye veya Bulgaristan'da açacağını, bunun için karar verme aşamasında olduklarını belirten otomobil firması Volkswagen'in yönetimi, nihai kararını verdiğini açıkladı. Vatandaşlar, 'Volkswagen Türkiye'de fabrika açacak mı?' sorusunun yanıtını bir süredir sosyal medyada tartışırken, araya giren Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı her şeyi altüst etti. İşte detaylar...

'Volkswagen Türkiye yatırımında son durum ne?', 'Volkswagen Türkiye fabrikası açıldı mı?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Dünyaca ünlü Alman otomotiv markası Volkswagen, Türkiye'de inşa edeceği fabrika yatırımına ilişkin açıklamada bulundu. Manisa'da kurulması beklenen ve istihdam açısından öneme sahip olan otomotiv fabrikasının akıbeti belli oldu. Detaylar haberimizde...

VOLKSWAGEN TÜRKİYE FABRİKASINDA SON DURUM NE?

Almanya merkezli otomotiv üreticisi Volkswagen'in (VW) yaklaşık bir yıldır planladığı Türkiye fabrikası hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Alman basınından Automobilwoche'nin haberinde, VW'nin söz konusu fabrika yatırımından vazgeçtiği belirtilmişti.

Çıkan iddialar üzerine konuya ilişkin Volkswagen'den Bloomberg'e yapılan açıklamada ise iddialar doğrulanırken, koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı dolayısıyla düşen tüketici talebi nedeniyle üretim kapasitesini artırmaktan vazgeçildiği kaydedildi.

VOLKSWAGEN TÜRKİYE YATIRIMINDAN NEDEN VAZGEÇTİ?

Reuters'ın aktardığına göre ise, Türk yetkililer de gelişmeyi doğruladı ve Volkswagen'in covid-19 salgını belirsizliği ve global ekonomik büyümede beklenen yavaşlama nedeniyle Türkiye'de planladığı fabrika yatırımını durdurma kararı aldığını ifade etti.

2019'DA MANİSA'DA ŞİRKET KURMUŞTU

Alman üretici, 2019 Ekim ayında Manisa'da 943.5 milyon TL sermayeli Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı ile bir şirket kurmuştu.

Fakat, 2019 Ekim ayının ortasında Türkiye'nin Barış Pınarı Operasyonu'nu bahane edilerek fabrika yatırımının ertelendiği açıklanmıştı.

O tarihten sonra ise, yatırım kararı hakkındaki açıklama toplam 4 kez ertelenmişti.

123. FABRİKASI OLACAKTI

Volkswagen'in Emden, Zwickau ve Hannover fabrikalarında elektrikli modellerine yer açma hedefi ile geçen yıl yeni bir fabrika ihtiyacı ortaya çıkmıştı.

Bu doğrultuda, Manisa'da inşa edilmesi planlanan tesiste VW Passat ve Skoda Superb gibi modellerin üretilmesi bekleniyordu. Manisa'dan vazgeçilmesi ile birlikte, bu iki modelin üretimine Slovakya'nın Bratislava kentindeki tesiste devam edileceği kaydediliyor.

Öte yandan, VW'nin 123. fabrikası unvanını taşıyacak Türkiye fabrikasının yıllık araç üretim kapasitesinin ise 300 bin adet olması öngörülüyordu.

1 milyar euroluk yatırım ile hayata geçirilmesi planlanan Manisa fabrikasında 4 bin kişiye de istihdam sağlanacağı bildirilmişti.

OPET BENZİN İSTASYOLARI KAPANIYOR MU?

İSTANBUL'DA YENİ TAKSİ SİSTEMİ NASIL OLACAK?

PAMUKKALE TURİZM İFLAS MI ETTİ?

TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN