Yapay zeka made in Germany

Yapay zeka made in Germany

Almanya’da 50 firma YZ donanımlı ürünlerinde, veri etiği ve verilerin korunmasın ilklerine uyduklarını beyan eden bir mühür kullanacak.

KARAR / ALMANYA

Almanya’da bazı firmalara bir araya gelerek ürünlerinin üzerine onaylı Yapay Zeka mührü yerleştirdi. Federal Yapay Zeka Birliği (Bundesverband KI) tarafından geliştirilen mühür etik değerlerin korunduğu ve ürünlerde kullanılan verilerin veri koruma kanunlarına uygunluğunu garanti etiyor. Bu mühürle ayrıca kullanılan verilerin takip edilebilir olması da tüketicilere garanti ediliyor.

Yapay Zeka tartışmalarında yeni geliştirilen sistemlerin etik değerlere uygun olmadığı sürekli gündeme gelen bir konu. Bu mührü kullanan firmalar YZ’nin geliştirme ve kullanımında insanların menfaatlerini ön plana koyduklarını özgürlük , demokrasi, eşitlik ve hukuk devleti gibi avrupai temel değerleri bağlı olduklarını beyan etmiş oluyor.

Bundesverband KI başkanı Jörg Bienet YZ uzmanlarının parti kullanım anlamında veri etiği ve veri korunması üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Almanya’da YZ firmaları bu prensipleri bir dezavantaj olarak değil, Almanya’nın gücü olarak görüyor“ dedi. Bienet bu mührün bir marka haline geleceğini sözlerine ekledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN