1.259 TL ödeme müjdesi geldi! Aile Bakanlığı dar gelirliler için harekete geçti! ASHB ile çocuğu olanların hesaplarına karşılıksız yatırılacak!

1.259 TL ödeme müjdesi geldi! Aile Bakanlığı dar gelirliler için harekete geçti! ASHB ile çocuğu olanların hesaplarına karşılıksız yatırılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere yadım eli uzatıyor. Çocuklu aileler için ise her çocuk başına maddi destek sağlanıyor. Peki yapılan SED ödemesi için hangi şartları sağlamak gerekiyor? SED ödemeleri ne zaman yatırılıyor? İşte detaylar...

Devlet ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Çocuklu aileler için çocuk başına SED ödemesi yapacaklarını belirtmişti. İhtiyaç sahibi aileler SED ödemesi almak için sıraya girdi. Peki SED ödemesinden kimler yararlanabilir? Başvuru şartları nelerdir? Detaylar haberimizde!

SED ödemesi ihtiyaç sahibi ailelerin kendilerini geçindirmeye hazır hissedene kadar çocuklar adına verilen maddi destektir. SED ödemesi yılda 1 veya 2 kere ihtiyaç durumuna göre yapılmaktadır.

KASIM AYI SED ÖDEMELERİ YATTI MI?

SED ödemeleri ile ilgili henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. Kasım ayı ödemeleri yapıldığı takdirde sizler için tekrardan paylaşacağız.

SED ÖDEMESİ NE KADAR, KAÇ TL?

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına çocuk başına ortalama bir rakam ile söyleyecek olursak 1.259 TL civarındadır. Başvurular ise E-devlet üzerinden veya İl müdürlüklerinden alınmaktadır.

SED YARDIMLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

TC Kimlik Numarası beyanı

Dilekçe

sağlık raporu, öğrenci belgesi

İŞKUR ve meslek kurslarına başvuruda bulunulduğuna dair belge istenebilmektedir.

Bu belgeler ile yukarıda belirttiğimiz başvuru adreslerinden veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından da başvuru yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN