4A, 4B, 4C ve Bağ-Kur'luları yakından ilgilendiriyor... O ödemeler için SGK seçim öncesi düğmeye basıyor

4A, 4B, 4C ve Bağ-Kur'luları yakından ilgilendiriyor... O ödemeler için SGK seçim öncesi düğmeye basıyor

SGK kadınlara ödenek vermeye devam ediyor. Doğum borçlanması ve analık hali için iş göremezlik ödeneğinden yararlanan kadınlar emzirme ödeneğinden de yararlanabilmektedir. Doğum yapan sigortalı kadınlara 316 TL emzirme ödeneği veriliyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

SGK, 4A, 4B, 4C ve Bağ-Kur'lular tarafından merakla araştırılan konu hakkındaki detaylar paylaşıldı. Doğum yapan anneler emzirme ödeneği hakkında araştırmalarını hızlandırdı. 108 milyon 652 bin 664 TL ödeme yapılırken 2021 yılında ise bu rakam 115 milyon 984 bin 712 TL olarak görüldü. Ocak ve Temmuz ayları kapsamında 291 bin 649 rapor gelirken bunlara karşılık olarak toplam 91 milyon 747 bin 507 TL ödeme yapıldı. SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki sigortalı kadınların yararlandığı bu yardım kamu görevlilerini kapsamaktadır. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

KİMLER EMZİRME ÖDENEĞİNDEN YARARLANABİLİR?

Sigortalı olarak çalışan kişilerin yararlanabildiği emzirme ödeneği oldukça dikkat çekiyor. 4A kapsamında çalışanların doğumdan önceki 1 yıl içerisinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta ödemesinin yapılması gerekir. 4B kapsamında çalışan sigortalılar için de doğumdan önceki 1 yıl içerisinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta ödemesiyle birlikte Genel Sağlık Sigortası primi dahil, prim ve prime ilişkin herhangi bir borcu bulunmayanlar ödemelerden yararlanabilmektedir.

Emzirme ödeneği için istenen diğer şart ise doğumun canlı gerçekleşmiş olmasıdır. Emzirme ödeneği almaya hak kazanan sigortalının işine son verilmesi durumunda 300 gün içerisinde çocuğunun doğması ile doğum tarihinden önceki 15 ay için en az 120 gün prim ödemesinin bulunması gerekir.

Emzirme ödeneği

EMZİRME ÖDENEĞİ BAŞVURULARI NEREYE YAPILIR?

Emzirme ödeneği almak için öncelerden SGK’ya dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyordu. Ancak bu sistem 2014 yılında kaldırıldı. Emzirme ödeneği sistem üzerinden otomatik olarak onaylanmaktadır. Ödemeler ise anlaşmalı bankaya veya hesap numarasının tanımlanması durumunda sigortalı kişinin hesabına yatırılır. Ödeme almaya hak kazanan kişiler 5 yıl içerisinde hesaplarındaki parayı çekebilir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN