Açık alanlarda alkol tüketmek yasak mıdır? Açık alanda alkol tüketmenin cezası nedir? Açık alanda alkol tüketmenin yaptırımları

Açık alanlarda alkol tüketmek yasak mıdır? Açık alanda alkol tüketmenin cezası nedir? Açık alanda alkol tüketmenin yaptırımları

Alkol kullanan kişiler ya da açık alanlarda alkol kullanıldığını gören kişiler açık alanda alkol kullanmanın yasak olup olmadığını araştırıyor. Biz de bu haberimizde sizlere açık alanda alkol kullanmanın yasak olup olmadığından, yasaksa cezasının ne olduğundan bahsettik.

Son zamanlarda bazı bölgelerde açık alanda alkol içmenin yasak olduğuna ilişkin haberler gündeme geldi. Antalya, Zonguldak, Düzce, Manisa gibi yerlerde açık alanda alkol içmenin yasak olduğu iddia edildi. Peki bu iddialar doğru mu?

Açık alanda alkol içmek yasak mı?

Açık alanda alkol içme ile alakalı olarak Kabahatlar Kanunu 35. Madde de açıklamalar bulunmaktadır. Bu maddede şu ibare yer almaktadır:

“(1) sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk görevlileri tarafından elli türk lirası idarî para cezası verilir. kişi, ayrıca sarhoşluğun etkisi geçinceye kadar kontrol altında tutulur.”

açık alanda alkol

Bu kapsamda baktığımız takdirde sokakta alkol içmenin yasak olmadığını söyleyebiliriz. Lakin sarhoş olup etrafa zarar vermenin de bir cezası vardır. Türk Dil Kurumu "sarhoş" kelimesini şu şekilde tanımlamaktadır:

TDK'ye göre sarhoş: far. ser + hoş

1. sf. alkollü içki veya keyif verici bir madde sebebiyle kendini bilmeyecek durumda olan (kimse), esrik, mest, sermest, başı dumanlı, kafası bulutlu, kafası iyi, kafası dumanlı, kafası kıyak.

2. mec. bir şeyden çok fazla mutluluk duyan: zafer sarhoşu.

3. zf. mec. hoşa giden bir etki ile kendinden geçmiş olarak, esrik: arılar bahar çiçekleriyle sarhoş dolaşıyorlar.

Açık alanlarda alkol almanın cezası nedir?

Bazı valilikler park, bahçe, sokak ve sahillerde içki içmeyi yasaklamıştır. Bu yasağa uymayanlar ise 100 TL para cezasına çarptırılmaktadır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN