Adınıza açılmış numaraları ücretsiz sorgulayın! Adınıza açılmış numara veya abonelikleri ücretsiz bir şekilde sorgulamak için yapmanız gerekenler

Adınıza açılmış numaraları ücretsiz sorgulayın! Adınıza açılmış numara veya abonelikleri ücretsiz bir şekilde sorgulamak için yapmanız gerekenler

Son zamanlarda dolandırıcıların da artmasıyla beraber artık insanlar her şeye daha çok dikkat etmek zorunda kalıyor. Bundan dolayı da numara sorgulama işlemi daha çok araştırılmaya başlandı. Sizin adınıza açılmış olan bir numara veya bir abonelik olup olmadığını ücretsiz olarak kontrol edebilirsiniz.

Sizi arayan ve rehberinizde kayıtlı olmayan bir numarayı merak ediyorsanız bunun için numara sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Ücretsiz olarak numara sorgulama işlemini yapmanızın ardından arayanın kim olduğunu öğrenebilir ve geri dönüşü ona göre yapabilirsiniz.

ÜCRETSİZ NUMARA SORGULAMA

Numara sorgulama işlemini ücretsiz bir şekilde yapmak herhangi bir ücret ödemeden merak ettiğiniz telefon numarasının kime ait olduğunu öğrenmek demektir. Öğrenmek istediğiniz bir numaranın dışında modem veya fatura numarası ise yine bunlar için de sonuçlara ulaşabilirsiniz.

telefon numaras

ÜCRETSİZ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Numara sorgulamak insanların kendi adlarına ait çıkarılmış olan numaraları sorgulamaları ile sınırlandırılmıştır. Yani sizin adınıza hat açılmış mı veya yeni bir numara alınmış mı bunu kontrol edebilirsiniz ancak başkasına ait bir numarayı sorgulamanız hukuken mümkün değildir. Bireysel verilerin korunması kanunu ve buna ek olarak güvenliğin tehdit edilebileceği durumlara izin vermemek için bir başkasına ait olan numarayı sorgulama yasaklanmıştır.

Eğer siz kendi adınıza açılmış olan numara var mı yok mu bunu sorgulamak istiyorsanız yine güvenlik aşamalarından geçmeniz gerekmektedir. Bu güvenlik aşamaları ise kimlik kartı veya ehliyetin ya da pasaportun yani devlet nezdinde geçerli olan belgelerin üzerindeki bilgilerle oluşturulan sorular olarak ifade edilebilir. Bu sorgulamadan sonra numara açılmış mı açılmamış mı kontrol edebilirsiniz.

ÜCRETSİZ NUMARA SORGULAMA İŞLEMİ

Ücretsiz olarak numara sorgulama işlemi içerisinde kuruluşların veya kurumların farklı birimleri vardır. Müşteri temsilcisine bağlanmak veya ilgili kurumun bayisine giderek sorgulama yapılabilir. Eğer yapacağınız sorgulama telefon numarası üzerine değil de abonelik sorgulaması ise yine aynı şekilde gerekli kuruluşlara giderek veya bu kuruşların müşteri iletişim hatlarını kullanarak ya da e-devlet üzerinden sorgulama yapmanız gerekir.

Kişiler kendilerine ait olan numaraları sorgulamak için bazı adımları takip etmelidir. Takip edilecek adımlar ise şöyledir;

-Eğer müşteri hizmetleri aranacaksa telefon numarasının bulunması, kurumlara gidilecekse de ilgili merkezin neresi olduğunun bulunması gerekir.

-Kişinin kimlik numarasının yer aldığı, işlemler için yeterli olan bilgilere sahip olan (Yeni kimlik kartları, pasaportları ve benzeri) yanlarına almış olmaları gerekir.

-Gidilen kuruluş içerisindeki görevlilere veya müşteri temsilcisine ücretsiz olarak numara sorgulanmasına yönelik talep oluşturulur.

-Doğrulama ve güvenlik teyidi bilgilerinin iletilmesi veya kimlik kartlarının personellere teslim edilmesi sağlanır.

-Kuruluşlara başvuran insanların isteklerine göre yazılı veya sözlü olarak, telefon görüşmelerindeyse sesli olarak veya kısa mesaj şeklinde istenen numaralar alınacaktır.

-Bu aşamadan sonra sorgulama tamamlandığı için kimlik kartlarının veya bu görevi üstlenen belgelerin yeniden personelden teslim alınması sağlanarak işlem tamamlanmış olacaktır.

ÜCRETSİZ NUMARA SORGULAMA HAKKINA SAHİP OLAN KİŞİLER

Kişilerin hukukta belirlenmiş kısıtlanma sebepleri haricinde numara sorgulama işlemine hakları vardır. Hukukta belirlenmiş olan kısıtlama sebepleri ise 18 yaşını doldurmamış olmak fiil ehliyetine sahip olmayanlar yani hukukta sözleşme yapmasına engel olan durumlara sahip olan kişilerin sorgulama yapma hakkı da yoktur.

NUMARA SORGULAMANIN SÜRESİ VAR MIDIR?

Ücretsiz bir şekilde numara sorgulama işleminde bir zaman aşımı durumu mevcut değildir. Kişi sahip olduğu abonelikler ve sahip olduğu abonelikleri sonlandırana dek e-devlet üzerinden aktif olduğu için sorgulama işlemini yapabilecektir. Bu işlemi ise seçilen adım da dikkate alınarak ortalama 10 dakika içinde yapabilir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Ücretsiz bir şekilde numara sorgulaması yapılması esnasında kişisel verilerin korunacağına emin olmak oldukça önemlidir. Bu açıdan hukuken de kendinizi güvence altına almanız gerekmektedir. Bu yüzden dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır,

-Kimlik bilgilerinin veya içerisinde yer alan kişisel verilerin personeller dışında kimseyle paylaşılmaması gerekir.

-İşlemlerin mutlaka ya kurumlar içerisinde, ya doğrudan kuruluşlara ait olan yasal izinli uygulamalar üzerinden, ya da ilgili müşteri danışma hattından yapılması gerekir.

-Numara sorgulama sonucunda alınacak olan verilerin unutulmaması için not edilmesi gerektiğine dikkat edilmelidir.

-Yasal olarak numara sahibi dışında kalan, örnek olarak hat kullanıcılarının veya abonelikleri kullanmakta olan bireylerin ne sebeple olursa olsun; uzun yıllar boyunca kullanıcı olsalar, birinci veya ikinci dereceden akraba da olsalar, herhangi bir neden olsa dahi numara sorgulayamayacakları unutulmamalıdır.

-Numara sorgulama yapılırken istenildiği kadar sık sorgulama yapılabildiği bilindiği için alternatif ve doğru olmayan yöntemlere başvurmamaya dikkat edilmelidir.

Bu şekilde yapacağınız sorgulama işlemini sıkıntısız bir şekilde halledebilirsiniz. Böylece adınıza açılmış olan numaraları veya abonelikleri sorgulatabilirsiniz. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN