Adliye sabah kaçta açılıyor, hafta sonu çalışır mı? Adliye tatil günleri ne zaman? Adliye çalışma saatleri 2022

Adliye sabah kaçta açılıyor, hafta sonu çalışır mı? Adliye tatil günleri ne zaman? Adliye çalışma saatleri 2022

Adliye çalışma saati kaçtır? Adliye sabah kaçta açılıyor, hafta sonu çalışır mı? Soruları pek çok kişi tarafından büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Hukuk ve adaletle ilgilenen devlet kurumlarına mahkeme denir. Adliye sarayları adalet sarayları olarak bilinir. Adliyelerde mahkeme ve savcılıklar yer alır. Mahkeme salonlarında; anlaşmazlıklar çözülür, tutuklama ve kovuşturma kararları verilir, ifadeler verilir, kişilerin sabıka kayıtları tutulur, duruşmalar düzenlenir.

ADLİYE AÇILIŞ SAATLERİ 2022

Tüm ülkemize hizmet veren Adliye hafta içi (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma) 08:30'da hizmete başlıyor ve 17:00'de kapanıyor. Ayrıca adliyeler de öğle tatili nedeniyle 12:30-13:30 saatleri arasında kapalıdır.

ADLİYELER HAFTA SONLARI AÇIK MI?

Mahkemeler cumartesi ve pazar günleri açık değildir.

ADLİYELER RESMİ TATİLLERDE AÇIK MI?

Adliyeler, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı gibi dini bayramların yanı sıra 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatillerde de kapalıdır. Arefe günlerindeyse öğlene kadar hizmet ederler.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN