Asker kaçağı cezası nedir? Yoklama kaçağı borcu ödenmezse ne olur? 2022 Yoklama kaçağı affı

Asker kaçağı cezası nedir? Yoklama kaçağı borcu ödenmezse ne olur? 2022 Yoklama kaçağı affı

Asker kaçağı olanları merakla beklediği af için son hazırlıklar yapılırken affın çıkıp çıkmayacağı ise araştırma konusu oldu. Yoklama kaçağı borcu ne kadar, ödenmezse ne olur? Yoklama kaçağı sorgulama ekranı haberimizde

Milyonlarca kişinin gündeminde olan yoklama kaçağı affı için araştırmalar son hızıyla devam ederken internet üzerinden asker kaçağı para cezaları ve sorgulama işlemleri incelenmektedir. Yoklama kaçağı cezası ne kadar, ödenmezse ne olu? Yoklama kaçağı affı var mı? İşte detaylar...

ASKER KAÇAĞI PARA CEZASI NE KADARDIR?

Askerlik kanununa göre Türk erkek vatandaşları askerlik yapmak zorundadır. Tecil hakkı bulunmaması durumunda ise askerlik için yoklama işlemleri gerçekleştirilmemektedir. Bedelli askerlik çıkmadan önce asker kaçağı olanların sayısı 600 binden fazlaya denk gelmektedir. Celp kağıdı gelen fakat askerlik işleminin yaptırılmaması durumunda asker kaçağı kabul edilir. İdari para cezası ise yeni sistemde her gün için 5 TL idari para cezası kesilecek. Şayet yakalanmanız durumunda bu ceza tutarı her gün 10 TL’ye çıkartılacak.

YOKLAMA KAÇAĞI SORGULAMA

E-devlet üzerinden TC kimlik ve şifre ile giriş yapılarak asker kaçağı olup olunmadığı öğrenilebilir. https://www.turkiye.gov.tr/askerlik-durum-belgesi-sorgulama adresi üzerinden giriş yapılarak askerlik durumu sorgulaması gerçekleşir.

YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA CEZALARI ÖDENMEZSE NE OLUR? 

Kesinleşmiş olan yoklama kaçağı cezaları idari para olarak Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Kanunu üzerinden gerçekleşir. Vergi borcuna borç hemen intikal ettiğinden dolayı ödenmeyen borçlar icra dosyasına dönüşerek haciz işlemleri başlatılır. Alacağın tahsili için maaş haczi, taşınır, taşınmaz haczi ise icra dosyası bulunmasada düzenlenmektedir.

YOKLAMA KAÇAĞINA AF VAR MI?

Terör olaylarının artış göstermesi üzerine bakaya olarak kalanların ve askere gitmeyenlerin sayısında artış yaşandı. Bu durum üzerine ise cezalarda da artış yaşanmaya başlandı. Binlerce yoklama kaçağı gündemde af olup olmadığını merak etmektedir. Sosyal medya üzerinden gündeme gelen yoklama kaçağı affı için çalışmalar devam etse de henüz net bir bilgi paylaşımı yoktur. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN