Askerlik görevini tamamlayan memur ne zaman işe başlar? Askerlik yapan memurların göreve başlama süreleri

Askerlik görevini tamamlayan memur ne zaman işe başlar? Askerlik yapan memurların göreve başlama süreleri

Memur olarak çalışan bir kişinin askerlik görevini tamamladıktan sonra ne zaman işe döneceği merak ediliyor. Memurların işe iade dilekçesi hakkında merak edilen detayları sizlerle paylaşıyoruz. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Askerlik görevinde bulunan memurlar hakkında pek çok soru akıllarda yer ediniyor. Bu sorulardan bir tanesi de askerlik görevlerini tamamlayan memurların ne zaman göreve döneceğidir. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

MEMURLAR ASKERLİK BİTİMİNDE GÖREVLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYORLAR?

Memurların askerlik sürecinden sonra göreve başlama süreleri kanunla belirlenmiştir. Memur olan ve askerlik nedeniyle görevden ayrılan kişilerin askerlik sürecinin tamamlanması ile birlikte göreve başlaması gerekir. Bu duruma Muvazzaf askerlik ismi verilir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre askerlik görevini yapan memura aylıksız olarak izin verilmektedir. Askerlik süresi boyunca verilen bu izinler askerlik görevinin tamamlanması ile birlikte sona ermektedir. Bu kapsamda askerlik görevini tamamlayan memurlar hemen işe başlamalıdır. Memur olan kişiler için belirlenen askerlik kuralları şu şekildedir:

Askerlik nedeni ile aylıksız olarak izne ayrılan memur terhis tarihinden sonra 30 gün içerisinde kuruma başvuru yapması gerekir. İşe başlamak istediğini bir dilekçe yardımıyla bildirmesi gerekir.

asker olan memur ne zaman iş başı yapar

Başvuru tarihinden itibaren 30 gün içerisinde memurun göreve iadesi yapılır. Bu konuda kurumların ve amirlerin taktir hakkı yer almamaktadır. Bu süreç devlet gözetiminde ilerlemektedir.

Başvuru dilekçesi veren kişiler en geç 30 gün içerisinde işe başlamaktadır.

Çeşitli nedenlerle terhis tarihinden önce askerden ayrılan kişiler ise terhis tarihinden önce göreve başlayamaz. Terhis tarihini izleyen günden itibaren 30 günlük süre içerisinde kişi memuriyet görevine dönebilir.

Yani askerlik görevini tamamlayan memurlar başvuru dilekçesi teslim ederek 30 gün içerisinde işe başlayabilir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN