Ay tutulması ne zaman, hangi tarihte? Tam ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

Ay tutulması ne zaman, hangi tarihte? Tam ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

Doğa olaylarına tutkuyla bağlı vatandaşlarımız, Ay tutulması ne zaman? Türkiye'den tam ay tutulması hangi gün izlenecek? Soruları araştırılmaya başlandı. Ay, kendi yörüngesinde dönerken aynı zamanda Dünya'nın yörüngesinde döndüğünde bir ay tutulması meydana gelir. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Ay tutulmasının oluşumu hakkında detaylı bilgi almak isteyen binlerce vatandaş. Ay tutulması ne zaman? Türkiye'den tam ay tutulması hangi gün izlenecek? bir cevap aramak için. Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen güneş tutulması büyük bir heyecanla izlendi. Artık tüm gözler ay tutulmasında...

AY TUTULMASI NE ZAMAN?

İkinci ay tutulması 8 Kasım'da Türkiye saati ile 14:00'te gerçekleşecek. Ay tutulması, Avrupa, Afrika ve Asya'dan izlenebilecek. Maalesef ülkemizde gündüzleri yağmur yağdığı ve hava açık olduğu için göremiyoruz.

AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, yörüngesinde dönerken bazen dünyanın gölgesine düşer. Buna ay tutulması denir. Dolunay sırasında ve ay düğümlerine yakın olduğunda bir ay tutulması meydana gelir.

Bunun nedeni, Ay'ın Dünya'nın gölgesine girdiğinde Güneş'ten gelen parlaklığını kaybetmesidir. Güneş karşı düğümde veya yakınında olmalıdır. Bu koşullar altında Dünya'nın gölgesi Ay'ın üzerine düşer.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN