Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? 2022 8 Kasım ay tutulması saati

Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? 2022 8 Kasım ay tutulması saati

Güneş tutulmasından sonra gerçekleşecek olan ay tutulması da vatandaşların dikkatini çekiyor. 8 Kasım Salı günü gerçekleşecek olan ay tutulmasının hangi saat aralığında gerçekleşeceği merak ediliyor. İşte Kasım 2022 ay tutulması hakkında merak edilen tüm detaylar…

2022 yılında gerçekleşecek olan tutulmalar oldukça merak ediliyor. 8 Kasım Salı günü yılın ikinci tutulması olan ay tutulması gerçekleşecek. Ekim ayı içerisinde gerçekleşen güneş tutulmasından sonra ay tutulması da oldukça ilgi görüyor. Vatandaşlar ay tutulmasının ne zaman ve hangi saatte gerçekleşeceğini araştırıyor. İşte Kasım 2022 ay tutulması hakkında merak edilen tüm detaylar…

AY TUTULMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Gökyüzünde gerçekleşen olaylar hem vatandaşların hem de astroloji tutkunlarının dikkatini çekiyor. Oldukça nadir görülen doğa olayları arasında yer alan tutulmalar yıl içerisinde belirli aralıklarda gerçekleşmektedir. Ay tutulması 8 Kasım 2022 Salı günü gerçekleşecek. Avrupa, Afrika ve Asya'dan net bir şekilde görülecek olan tutulma Türkiye’de ise saat 14.00 gibi gerçekleşecek.

Ancak Türkiye'de görülen saat aralığı nedeniyle tutulma izlenemeyecek. Türkiye'de gündüz saatlerine denk gelen ay tutulması anlaşılmayacak.

Ay tutulması

AY TUTULMASI KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

8 Kasım'da gerçekleşecek olan ay tutulması 50 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir. Ay tutulması Güneş tutulmasına göre daha uzun sürecek. Bunun nedeni ise dünyanın gölgesinin aya göre daha büyük olmasıdır.

AY TUTULMASI NASIL MEYDANA GELİR?

Ay yörüngesinde dönerken Dünya'nın gölgesine girerek güneşten ışık alamaz. Gerçekleşen bu olayda tutulma olarak görülmektedir. Ay tam ya da yarım olarak tutulma gerçekleştirebilir.

AY TUTULMASI YIL İÇİNDE KAÇ KEZ GÖRÜLÜR?

Ay tutulması genel olarak yıl içerisinde 2 kez görülmektedir. Bazı özel durumlarda ay tutulmasının hiç görülmediği ya da 3 kez gerçekleştiği durumlarda olabilir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN