Bakanlıktan çocuklu ailelere müjde! Devlet sosyal yardım için harekete geçti! 2.852 TL nakit para ödenecek! ihtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler hemen başvurun!

Bakanlıktan çocuklu ailelere müjde! Devlet sosyal yardım için harekete geçti! 2.852 TL nakit para ödenecek! ihtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler hemen başvurun!

Sosyal Ekonomik Destek(SED)ödemeleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Devlet tarafından sağlanan ödemeleri ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte sosyal destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek programı hakkındaki detayları açıkladı. Dar gelirli aileleri ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan yardımlar aileler baz alınarak yapılmaktadır. 2022 yılında Her çocuk için 2.337 TL ödeme yapılacak. Her ayın 13'ü ile 20'si arasında yapılan ödemeler PTT hesaplarına yatırılıyor. Bazı aylarda yaşanan yoğunluk nedeniyle hesaba yatırılan tutarlarda gecikme yaşanmaktadır. Ödemeler Türkiye'nin her yerinde aynı anda yapılmamaktadır. İşte sosyal destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

SED YARDIMI HESABA NE ZAMAN GEÇER?

Bakanlık tarafından yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Yardımların ne zaman hesaba aktarılacağı konusu merak edilirken yapılan açıklama ile ödeme tutarlarının 30 içerisinde hesaplarda görüleceği bildirildi. Başvurusu onaylanan kişiler 30 gün içerisinde ödemelerini alabilmektedir. Her ay düzenli olarak ödeme alan kişiler ise ayın 13'ü ile 20'si arasında ödemelerini almaktadır.

Ayın 20'sini geçen ödemelerin hesaba aktarılmaması bu durumunda Alo 144 hattını arayarak şikayetinizi dile getirebilirsiniz. Bazı aylarda yaşanan yoğunluk nedeniyle ödemelerde gecikme yaşanabilir.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK NE KADAR 2022?

Çocuklu aileler için başlatılan destek programı kapsamında ödemelerin ne kadar olduğu araştırılıyor. 2022 yılı için sosyal ve ekonomik destek ödeme tutarları şu şekildedir:

Okul öncesi çocuk için çocuk başına 1.584 TL

İlköğretim düzeyinde eğitim gören çocuk için çocuk başına 2.376 TL

Ortaöğretim düzeyinde eğitim gören çocuk için çocuk başına 2.535 TL

Yükseköğretim kurumlarında eğitim gören çocuk için çocuk başına 2.852 TL

Bu ödemelerin yanı sıra eğitim olmayan çocuklar için de farklı ödemeler yapılmaktadır. Bu ödemeler hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyen vatandaşlar https://www.aile.gov.tr/chgm/uygulamalar/sosyal-ve-ekonomik-destek-hizmeti/ adresi üzerinden bilgi alabilir.

SED ödemeleri ne zamam yapılacak

ÖDEMELER NE KADAR SÜRE YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler 12 ay süreyle hesaplara aktarılıyor. 2022 yılında Haziran ayı içerisinde başlatılan ödemeler için belirlenen süre 2023 Haziran ayı olarak açıklandı. Şu an yardım almaya başlayacağım vatandaşlar 2023 Haziran ayına kadar ödeme alabilmektedir.

Bakanlık tarafından her yıl yeni programlar açıklanırken ilerleyen süreçte ihtiyaçlar göz önüne alınarak yeni paketlerde açıklanacak.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Aile Destek programı ödemeleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda ödemeler geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yatırılmaya başladı. Bu ödemelerin 2023 Haziran ayına kadar devam edeceği söylendi. Bu süreç içerisinde birçok kişi Aile Destek Programına da başvuru yapabilmektedir.

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan il müdürlükleri veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvuru yapabilir. Bunun yanı sıra https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru adresi üzerinden de başvurularınızı yapabilirsiniz. Başvurularınız incelendikten sonra 30 gün içerisinde sonuca ulaşacaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN