Belgesiz, kaçak avcılık yapma cezası var mı? Kaçak avcılar şikayet edilir mi? 2022 İzinsiz, usulsüz avcılık cezaları

Belgesiz, kaçak avcılık yapma cezası var mı? Kaçak avcılar şikayet edilir mi? 2022 İzinsiz, usulsüz avcılık cezaları

Günümüzde hayvanlar herkesin zayıf noktası haline gelirken ormanlarda izinsiz ve kaçak olarak avcılık yapanlara ise belirli ceza kesilmektedir. İzinsiz , ruhsatsız ve kaçak avcılık cezaları ne kadar? Kaçak avcılar nereye şikayet edilir? 2022 tüm kaçak avlanma cezaları haberimizde

Çok fazla tercih edilmese de spor türlerinden olan avcılık birçok kişi tarafından spor olarak kabul görmemektedir. Eski zamanlara göre günümüzde avlanmaya gerek kalmadığından bu durumu vahşice gören birçok kişi vardır. Ülkemizde izin alarak avcılık yapmak serbest olurken aynı zamanda kaçak ve izinsiz olarak yapanlarda mevcuttur. Bu durumlar için kaçak avcılar nereye şikayet edilir sorusuna yanıt haberimizde yer almaktadır. Kaçak avcı cezası ne kadar? Kaçak avcılar nereye şikayet edilir? İşte detaylar...

KAÇAK, İZİNSİZ AVCI CEZASI NE KADAR?

Her sene MAK tarafından yasaklı av türlerini ve bunların cezalarını günler olarak açıklamaktadır. Avlanması yasak olan hayvanlar yaban koyunu, anadolu parsı, alageyik, karakulak, yaban keçisi ve daha birçok hayvan vardır.

Kaçak avcı denetimleri yalnızca ormanlarda değil aynı zamanda sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla da devam etmektedir. Avcılık için özen izin gerekirken belge olmadan avlama işi yapanlara 5 bin TL civarında para cezası verilmektedir. Aynı zamanda belge içerisinde belirtilen silah ve tüfek farklılığı da ceza için yeterli bir nedendir.

KAÇAK AVCILAR NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Her şeyin bir oluru varken avcıların izin almadan kaçak olarak avlanması birçok kişi tarafından kabul edilemez durumlardan olmaktadır. Yapılan uyarılara göre kaçak avcı görüldüğünde şikayet edilmesi gerekiyor. Doğal hayatı tahrip eden kişiler olarak adlandırılan kaçak avcıları şikayet atak için Alo 181 ya da Alo 156 aranarak şikyatette bulunabilirsiniz. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN