Benzinli ve dizel araçlara trafik yasağı geldi! Tüm ülkeler ortak karara vardı o tarihten sonra artık otomobil yasağına dikkat!

Benzinli ve dizel araçlara trafik yasağı geldi! Tüm ülkeler ortak karara vardı o tarihten sonra artık otomobil yasağına dikkat!

Son dönemlerde artan elektrikli araçlar üzerine Avrupa'da dizel ve benzinli araçların trafiğe çıkmasının yasaklanacağı belirlendi. Bunun için tarih duyurusunda bulunulurken Almanya dizel ve benzinli araçlara trafikten men kararı aldı. İşte, o tarih haberimizde

Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle beraber dizel ve benzinli araçlara olan ilgi azalıp yoğunluk ise elektrikli araçlara verilirken Avrupa Parlamentosu ile üye ülkeler arasında yeni karara varıldı. Taşıtlar yeni karbon emisyon standartları getirilecek olan düzenlemede ortak karara varıldığı belirtildi. Benzin ve dizel arabaların üretimi durdurup trafikte yasak haline getirilecek o tarih duyurusu yapıldı. İşte detaylar...

DİZEL VE BENZİNLİ ARAÇ ÜRETİMİNE SON VERİLDİ

AB ülkeleri 2035 yılından itibaren satılacak olan araçların sıfır emisyonlu olması gerektiğini belirtti. O tarihe kadar araç fiyatlarının yüzde 100 oranında azalış görmesi üzerine herkesin sahip olabileceği kıvama getirileceği de unutulmadı. AB ülkelerinde söz konusu tarihten itibaren benzinli ve dizel de dahil içten yanmalı motora sahip yeni otomobil satışı yapılamayacak. 2030 yılı emisyon düşürme hedefi otomobiller için yüzde 55 kamyonetler için ise yüzde 50 oranında azalış gösterileceği şimdiden belirlendi.

AB 2050 'ye kadar bütün sektörler üzerinden araç sıfır emisyonlu olmasını hedef haline getirirken bu aşamada ise resmiyette onaylanması adına harekete geçildi. AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girecek olan dizel ve benzinli araçlar için hedef azaltılmalarının altı çizildi. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN